Dynamite Opfinder Horse Profile Form

Efter at have læst en fejlagtig nekrolog fordømme ham som en krig spekulant, blev Nobel inspireret til at testamentere sin formue til Nobelprisen institution, der årligt ville genkende dem, der tillægges den største fordel for menneskeheden. Det syntetiske element nobelium blev opkaldt efter ham, og hans navn og arv overlever også i virksomheder som Dynamit Nobel og AkzoNobel, som nedstammer fra fusioner med selskaber, han grundlagde.

Nobel var lutherske og regelmæssigt deltog i svenske kirke i udlandet i løbet af sine Paris år, ledet af pastor Nathan Sderblom der modtog Nobels fredspris i 1930. Han blev en agnostiker i ungdommen og var ateist senere i livet, men stadig doneret gavmildt til Kirken.

Nobel rejste det meste af sit arbejdsliv, vedligeholdelse virksomheder i Europa og Amerika og samtidig holde et hjem i Paris fra 1873 til 1891. Han forblev en ensom karakter, givet til perioder med depression. Han forblev ugift, selvom hans biografer opmærksom på, at han havde mindst tre elsker, den første i Rusland med en pige ved navn Alexandra, der afviste hans forslag. I 1876, østrig-Bohemian Grevinde Bertha Kinsky blev hans sekretær, men hun forlod ham efter en kort ophold for at gifte sig med hende tidligere elsker Baron Arthur Gundaccar von Suttner. Hendes kontakt med Nobel var kort, men hun svarede med ham, indtil hans død i 1896, og sandsynligvis påvirket hans beslutning om at inkludere en fredspris i sit testamente. Hun blev tildelt Nobels fredspris 1905 for hendes oprigtige fred aktiviteter. Nobels længstvarende forhold var med Sofija Hess fra Celje som han mødte i 1876. samarbejde varede i 18 år.

I 1894, da han købte Bofors-Gullspng blev Björkborn Manor inkluderet, han boede på sit herregård i Sverige i løbet af sommeren. Herregården blev hans allersidste bopæl i Sverige og har efter hans død fungeret som museum.

Som ung mand, Nobel studerede med kemiker Nikolai Zinin; derefter, i 1850, gik til Paris for at fremme arbejdet. Der mødte han Ascanio Sobrero, der havde opfundet nitroglycerin tre år før. Sobrero stærkt imod anvendelsen af nitroglycerin, fordi det var uforudsigelig, eksploderer når det udsættes for variabel varme eller tryk. Men Nobel blev interesseret i at finde en måde at kontrollere og bruge nitroglycerin som en kommercielt brugbar eksplosiv; det havde meget mere magt end krudt. I 1851 i en alder af 18, gik han til USA for et år til undersøgelse, der arbejder for en kort periode under svensk-amerikanske opfinder John Ericsson, som designede den amerikanske borgerkrig panserskib, USS Monitor. Nobel indgav sin første patent, en engelsk patent på en gasmåler, i 1857, mens hans første svenske patent, som han modtog i 1863, var på måder at forberede krudt.

Nobel senere kombineret nitroglycerin med forskellige nitrocellulose forbindelser, der ligner collodium, men afgjort på en mere effektiv opskrift kombinerer en anden nitrat eksplosiv, og opnåede en transparent, gelé-lignende stof, som var en mere kraftigt sprængstof end dynamit. Gelignite, eller sprængning gelatine, som det blev kaldt, blev patenteret i 1876; og blev efterfulgt af en masse af lignende kombinationer, modificeret ved tilsætning af kaliumnitrat og forskellige andre stoffer. Gelignite var mere stabile, transportable og bekvemt udformet til at passe ind i borede huller, ligesom dem, der anvendes ved boring og minedrift, end de tidligere anvendte forbindelser. Det blev vedtaget som standard teknologi til minedrift i Age of Engineering, hvilket bringer Nobel en stor mængde af økonomisk succes, selvom til en pris på hans helbred. En udløber af denne forskning resulterede i Nobel opfindelse af ballistit, forløberen for mange moderne røgfri pulver sprængstoffer og stadig anvendes som en raket drivmiddel.

Ingen kan nogensinde fuldt forudsige konsekvenserne af deres handlinger. Alligevel bør nogle advarselslamperne være svært at ignorere. Tag Alfred Nobel, for eksempel, grundlæggeren af Nobelprisen. For de fleste af sit liv, han havde en anden reputationas opfinderen af dynamit, en af de mest destruktive teknologier alder. Selvom han fastholdt hans motiver var rene, Nobel havde ingen mangel på tegn fortæller ham sin skabelse kan gøre mindst lige så megen skade som god. Han holdt ud og levede for at fortryde det, dets sagt.

Det er en fascinerende sag, hvis vi kreditere den fejlagtige nekrolog til drejning Nobels liv omkring. Adam GrantWhom Preet Bharara introducerer på hans podcast forbliver indstillet som en organisatorisk psykolog og stjerneklædning på Wharton Schoolmentions Nobel som et ret radikalt eksempel på folk, der skifter på temmelig radikale måder. Der er flere problemer med denne fortolkning. Nobel kan have set lyset, men han ændrede sig ikke radikalt som en person. Han var allerede en idealistisk opfinder, da en Vanderbilt University biografi har det, en tilhænger af fredsbevægelsen og en virkelig international figur.

Kaldet af Victor Hugo Den rigeste Vagabond i Europa, skrev Nobel romaner, poesi, drama og bogstaver på fem sprog. Han havde et bredt humanistisk udsigter, men af ​​en eller anden grund kunne eller ville ikke se de værste anvendelser af hans produkt, da hans firma solgte Weaponsto Italy for eksempel en handling, som hans adopterede nation af Frankrig anså for ham en forræder i 1891.

Men selvom han ikke har banet skiftet sit karakterer eller hans forretningsmodelhe skiftede sit perspektiv nok til at have en enorm indflydelse på hans arv, hvilket er lektionsbidraget, trækker fra hans historie. Alt for ofte fortæller han Bharara, så på vores liv gennem et mikroskop, uvidende om større skala. Hvad vi faktisk har brug for, er en vidvinkelobjektiv, hvor vi kan zoome ud og spørge, hvad er min arv? Hvad er virkningen af ​​denne adfærd på mit ry? "Sommetider siger Grant, folk kan ikke lide den person, der stirrer dem i spejlet, og de beslutter, at de vil ændre sig.

Nobel forlod Rusland i en alder af 18 år. Efter at have tilbragt et år i Paris, der studerede kemi, flyttede han til USA. Efter fem år vendte han tilbage til Rusland og begyndte at arbejde i sin fars fabrik, hvilket gør militært udstyr til Krimkrigen. I 1859 gik selskabet i krigens ende konkurs. Familien flyttede tilbage til Sverige, og Nobel begyndte snart at eksperimentere med sprængstoffer. I 1864, da Nobel var 29, dræbte en enorm eksplosion i familiens svenske fabrik fem mennesker, herunder Nobels yngre bror Emil. Dramatisk påvirket af arrangementet, nobel satte sig ud for at udvikle en sikrere eksplosiv. I 1867 patenterede han en blanding af nitroglycerin og et absorberende stof, der producerede det, han kaldte Dynamite.

I 1888 døde Nobels bror Ludvig i Frankrig. En fransk avis fejlagtigt offentliggjorde Nobels dødsdom i stedet for Ludvig og fordømte Nobel for hans opfindelse af dynamit. Provokeret af arrangementet og skuffet over, hvordan han følte, at han kunne blive husket, afsatte Nobel en masse af hans ejendom for at etablere Nobelpriserne til at ære mænd og kvinder for fremragende resultater i fysik, kemi, medicin, litteratur og for at arbejde mod fred. Wedens Central Bank, Sveriges Riksbank, etablerede Nobelprisen i økonomi i 1968 til ære for Nobel.

Ascanio Sobrero, født på denne dag i 1812, opfundet nitroglycerin. Han kunne bare ikke se nogen brug for ITEVEN, selvom det blev i hænderne på Alfred Nobles, at Nobelt den aktive ingrediens i Dynamit.

På det tidspunkt, den eneste pålidelig Eksplosiv til brug i miner Wasblack pulver, en form forGunpowder, skriver Encyclopedia. "Nitroglycerin var en meget kraftigere eksplosiv, men det var så ustabilt, at det ikke kunne håndteres med nogen grad af sikkerhed. Nobel byggede en lille nitroglycerinfabrik til at levere sine eksperimenter og sætte på arbejde.

Den løsning, han udtænkte, var En lille trædetonator med en sort pulverladning, der blev anbragt i en metalbeholder fuld af nitroglycerin. Da den blev tændt og eksploderet, ville den flydende nitroglycerinwould også eksplodere. Et par år senere i 1865 opfandt han blæsekapslet, som erstattede Wooden Detonator.

Historien om, hvor meget kredit denne spirende industriist gav til opfinder af nitroglycerinis lidt muddied ved senere konflikt mellem de to mænd, men Nobelprisens hjemmeside og Nobels biograf Fant Botstatethat Nobel forsøgte aldrig at gøre krav på kredit for Den Discovery.

Sobrero, der var blevet dårligt skadet i en nitroglycerinoxplosion under sit arbejde, blev imidlertid i første omgang morted for at høre om Nobels arbejde, ifølge Nobelprisens hjemmeside. "Når jeg th Blæk af alle ofrene dræbt under nitroglycerinxplosioner, og den forfærdelige kaos, der er blevet afviklet, som i alt Sandsynlighed fortsat vil forekomme i fremtiden, skammer jeg mig næsten for at indrømme at være dens Discoverer, sagde han, sagde han af nitroglycerinafterdynamit var blevet et relativt almindeligt stof. Men efter dynamitemade nobelfamilien er ekstraordinært rige, nogle konti siger, at han var vred af deres rigdom og følte ikke, at han fik nok kredit for sit arbejde, skriver fantastisk.

Han sagde, at den eneste Salve til hans samvittighed var det faktum, at nitroglycerinwould er blevet opdaget før eller senere af nogle kemiker, men en anden af ​​stoffets egenskaber skulle også have givet ham årsag til håb.

Så langt tilbage som 1860'erne, blev de positive virkninger af nitroglycerin på folk med hjerteforhold blevet udforsket. Det hjalp med at antænde et forskningsområde i hjertemedicin, Writeneville og Alexander Marsh inclinisk og eksperimentel farmakologi og fysiologi, og det er fortsat vigtigt i hjertet mere end 150 år senere.
Nyankomne

BTS Dyamite Lyrics Lyrics of Song

BTS Dyamite Lyrics Lyrics of Song

Lyrics for Dynamite af string breaker feat. BTS. Fordi jeg, jeg, jeg er i stjernerne i aften, så se mig bringe ilden og sæt natten op ...

Gallant Brandy Dynamite. Officiel video.

Gallant Brandy Dynamite. Officiel video.

Lyrics, Song Betings, Videoer, Full Albums Bios Dynamite., Dynamit. bedrift. Brandy

Dynamit betyder i hindi dynamit på hindi på Hindienglish. om

Dynamit betyder i hindi dynamit på hindi på Hindienglish. om

Dynamit Betydning i Hindi Lær detaljeret betydning af dynamit i hindisk ordbog med lydproktoneringer, definitioner og brug. Denne side giver også synonymer og grammatikbrug af dynamit på hindi

Boomgoesthedynamite Betydning Bedste 1 Definitioner af Boomgoesthedynamite

Boomgoesthedynamite Betydning Bedste 1 Definitioner af Boomgoesthedynamite

Find dynamit oversættelse betyder i Tamil med definitionen fra engelsk Tamil ordbog.

Bacon kylling dynamit opskrift

Bacon kylling dynamit opskrift

Dynamit Kylling er lavet med Batterfrie Crispy Chicken Chunks serveret i en seng af krydret og tangy mayo sauce. Lær hvordan man laver Dynamite Sauce.

Free24online Stream

Free24online Stream

BTS Dynamite Tropical Remix MP3 DOWNLOAD BTS bare droppet en helt ny musik med titlen Dynamite Tropical Remix. Melodien er allerede trend en tilgængelig

BTS2019 2018Dynamite2019 er dette year2019s mest streamede sang på Apple Music

BTS2019 2018Dynamite2019 er dette year2019s mest streamede sang på Apple Music

Dynamite er den tredje spor fra KPOP sensation BTS at rack op mere end en milliard YouTube synspunkter, efter succesen med Drenge Med Luv og DNA.

Woonsocket Knights of Columbus tjener op en krydret sandwich til en god sag

Woonsocket Knights of Columbus tjener op en krydret sandwich til en god sag

Woonsockets dynamit Sloppy Joe Sandwich opskrifter med ingredienser, nutritions, instruktioner og relaterede opskrifter

Køb Eagle Brand sødet kondenseret mælk 300 ml fra Walmart Canada. Shop for mere Canned Milk tilgængelig online på Walmart. -en

Køb Eagle Brand sødet kondenseret mælk 300 ml fra Walmart Canada. Shop for mere Canned Milk tilgængelig online på Walmart. -en

Køb Eagle Brand sødet kondenseret mælk 300 ml fra Walmart Canada. Shop for mere Canned Milk tilgængelig online på Walmart. -en

Nyankomne

Twinings Earl Grey Mocha Latte

Lær mere

Ofte set

Koffein overdosis er ekstremt sjældne, men heres hvordan det kan ske

Koffein overdosis er ekstremt sjældne, men heres hvordan det kan ske

Tilbage i 2001, hjemmedyrket te mærke Gryphon Tea Companys grundlægger Lim Tian Wee vidste intet om drikkevaren. . Læs mere på straitstimes. om.

10 overraskende fordele ved Earl Grey Tea, du aldrig vidste støttet af videnskab og studier

10 overraskende fordele ved Earl Grey Tea, du aldrig vidste støttet af videnskab og studier

10 overraskende fordele ved Earl Grey Tea, du aldrig vidste støttet af videnskab og studier

Hvor meget koffein i earl grå te

Hvor meget koffein i earl grå te

Du ville blive overrasket over, hvor meget koffein der er i mad og drikkevarer, vi spiser hver dag uden at tænke på det.

Earl Grey Koffein, Ingredienser Origins

Earl Grey Koffein, Ingredienser Origins

De kendere favorit denne økologiske Ceylon blackleaf te infunderes med delikat økologisk Bergamot smag giver en let aromatisk bryg at opdatere dig på ethvert tidspunkt af dagen. De ernæringsmæssige værdier givet på denne side er baseret på en Earl Grey lavet med semiskimmed mælk.

Brioche fransk toast infused med earl grå te

Brioche fransk toast infused med earl grå te

En duftende og lækker Earl Grey fløde te opskrift. En guddommelig te shake lavet med aromatisk Earl Grey te infunderes med vanille is og sukkersirup.

Earl Grey Kundeanmeldelser

Earl Grey Kundeanmeldelser

Opkaldt efter en populær britisk premierminister i det 19. århundrede, er nu blevet en uudslettelig del af te kultur i verden. I overensstemmelse med denne lange st

Mælk couverture med earl grå te

Mælk couverture med earl grå te

Bliv varm og hyggelig for feriesæsonen med denne karamel earl grå te. Det er en simpel opskrift til at udjævne din regelmæssige earl grå te

Pinterest understøttes ikke længere på denne browser, dvs. 6

Pinterest understøttes ikke længere på denne browser, dvs. 6

Jeg ved, at denne opskrift lyder mærkeligt, men giv det en prøve Denne opskrift dukkede op i et redaktionelt i juni 2007-udgaven af ​​vores stat North Carolina Magazine. Redaktøren sammenlignede opskriften på disse kiks til en familie hemmelig håndtryk

Den mest søde påske bunny bund sukker cookies

Den mest søde påske bunny bund sukker cookies

Børn vil elske at blande dejen for disse søde påske kiks. Følg opskriften og find ingredienserne hos Sainsburys i dag Find nye ideer og inspiration med Sainsburys opskrifter.

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.