Er mousserende vand dårligt for dig på en eller anden måde

Mens Priestley's opdagelse i sidste ende førte til oprettelsen af ​​sodavandindustrien, begyndte i 1783, da Johann Jacob Schweppe grundlagde Schweppes til at sælge flaske sodavand, gav han ikke fordel økonomisk fra hans opfindelse. Priestley modtog imidlertid videnskabelig anerkendelse, da Royal Society Rådet "blev flyttet til at belønne dets Discoverer med Copley Medal" i 1772.

Artesian Wells på sådanne steder som Mihalkovo i Bulgarske Rhodope Mountains, Meditlija i North Macedonia, Og især i selters i de tyske Taunus-bjerge, producerer naturligt brusende mineralvand.

Mens kulsyreholdigt vand er noget surt, kan denne surhedsgrad delvist neutraliseres af spyt. En undersøgelse viste, at mousserende mineralvand er lidt mere erosivt til tænder end ikke-carboneret vand, men er ca. 1 som ætsende som læskedrikke er. En 2022 undersøgelse fra American Dental Association viste, at det ville tage over 100 års dagligt mousserende vandforbrug for at forårsage skade på menneskelige tænder - et krav, der ikke kunne gælde, hvis der er tilsat sukker eller kunstige aromaer, som ofte omfatter citronsyre og andre Frugtsyrer, forudsagt at have indflydelse på menneskelige tænder.

Syren giver kulsyreholdig vand en let tartsmag. PH-niveauet mellem 5 og 6 er omtrent mellem æblejuice og appelsinsaft i surhedsgrad, men meget mindre sure end syren i maven. En normal, sund menneskekrop opretholder pH-ligevægt via acidsbasehomeostase og vil ikke blive væsentligt negativt påvirket af forbruget af almindeligt kulsyreholdigt vand. Lkalinesalts, såsom natriumbicarbonat, kaliumbicarbonat eller kaliumcitrat, vil øge pH.

Mange alkoholholdige drikkevarer, såsom øl, champagne, cider og spritzer, blev naturligt kulsyreholdige gennem fermenteringsprocessen i århundreder. I 1662 skabte Christopher Merret 'mousserende vin'. Illiam Brownrigg var tilsyneladende den første til at producere kunstigt kulsyreholdigt vand i begyndelsen af ​​1740'erne ved anvendelse af carbondioxid taget fra miner. I 1750 producerede franskmanden Gabriel Franois Venel også kunstigt kulsyreholdigt vand, selv om han misforstod arten af ​​den gas, der forårsagede carbonering. I 1764 infunderede irsk kemiker Dr. Macbride vand med kuldioxid som en del af en række eksperimenter om fermentering og putrefaction. I 1766 udtalte Henry Cavendish et luftningsapparat, der ville inspirere Joseph Priestley til at udføre sine egne eksperimenter med hensyn til kulsyreholdige farvande. Cavendish var også opmærksom på BrownriGGs observationer på dette tidspunkt og offentliggjorde et papir på egne eksperimenter på en nærliggende mineralvand i begyndelsen af ​​januar i det næste år.

Inden for et årti havde opfindere i Storbritannien og i Europa taget Preiestleys grundlæggende ide - få nogle fast luft, bland den med vand, shakeâ € "og skabte kontraktioner, der kunne gøre kulsyreholdigt vand hurtigere i større mængder. En af disse opfindere blev navngivet Johann Jacob Schweppe, der solgte flaske sodavand, og hvis forretning er stadig omkring i dag.

Så længe dets klare kulsyreholdige vand uden tilsat citronsyre eller sukker, er svaret nej. Hvis du ser på sodavand og andre kulsyreholdige drikkevarer med ekstra ingredienser, går risikofaktorerne op. En 2009-sagsrapport angiver, at syrer og sukkerarter i disse drikkevarer har sureagtige og kræftfremkaldende potentiale og kan forårsage erosion af emaljen. Karboneringsprocessen er simpelthen tilsætningen af ​​presset carbondioxidgas til glatte vandsyrer, sukkerarter, og salt tilsættes ikke. Dens tilføjelsen af ​​de ingredienser, der opererer din risiko for tandforfald.

Da det blev opfundet flere århundreder siden, er det gået af mange navne: Seltzer, kulsyreholdigt vand eller mousserende vand. I dag er denne boblende drik mere populær end nogensinde før. Faktisk kan amerikanerne ikke få nok af det. I 2022 guzzled vi mere end 2. milliard af de forskellige fizzy smag.

Bedste bud? Harrison sagde at føle sig fri til at nippe til regelmæssigt vand eller almindeligt kulsyreholdigt vand for at forblive hydreret hele dagen og gemme de smagede ting som en lejlighedsvis behandler. Hvis du stadig er bekymret for surhed, skal du prøve at drikke det med dit måltid eller parre det med regelmæssigt vand.

Falsk. Der er nul bevis for, at mousserende vand dehydrerer dig. Faktisk gør det det modsatte. Ifølge Harrison er drikkende mousserende vand lige som hydrating som at drikke regelmæssigt vand. Den eneste ulempe? Det kan potentielt sænke dit samlede forbrug af regelmæssigt vand, sagde Harrison.

Naturligt kulsyreholdige farvande har længe været antaget at være sunde. Historisk set, folk, der lider af nyresten, og manglende kraft, flockede til kurbade for at deltage i vandet. Men hvis du ikke kunne komme til kilden, var du ude af lykke. Det er indtil Joseph Priestley kom sammen. Priestley, der er bedst kendt som Oxygens Discoverer, selvom han aldrig anerkendte det som et element, levede ved siden af ​​et bryggeri og var fascineret af boblerne af kuldioxid, han så stigende i øl. Dette gav ham ideen om kunstigt karbonering af vand.

I dag, hvis du vil lave noget kulsyreholdigt vand, behøver du ikke et nooth apparat. Du kan købe en sodastream enhed, der automatisk tilføjer bobler til dit vand fra en carbondioxidcylinder. Så er det sikkert? Ja! Det opløste carbondioxid danner kulsyre, men kontakttiden for det kulsyreholdige vand med tænder er for kort til at forårsage skade på emaljen. Der var en lille undersøgelse med den spændende titel, kuldioxid i kulsyreholdige drikkevarer inducerer Ghrelin-frigivelse og øget fødevareforbrug hos hanrotter: Implikationer på støbning af fedme. Ghrelin er et hormon, der øger appetitten. Hvad skal man lave af dette? Hvis du har mandlige rotter og er bekymrede over deres omkreds, skal du holde dem væk fra dit kulsyreholdige vand. For så vidt angår mennesker går den eneste bivirkning, der måtte opstå ved at drikke kulsyreholdige vand, udledningen af ​​kuldioxidgas fra hver ende af fordøjelseskanalen.

Potentielle bivirkninger af drikkecarboneret vand

Mange mennesker har bekymringer om kulsyreholdige virkninger på deres tænder, fordi det udsætter din emalje direkte til syre. Hile Flere forskning bør udføres på emnet, en undersøgelse viste, at mousserende mineralvand beskadiget emalje kun lidt mere end stadig vand.

Undersøgelser har også vist, at kulsyreholdige drikkevarer kun ødelægger emalje, hvis de indeholder sukker. Derudover konstaterede flere undersøgelser, at kombinationen af ​​sukker og kulsrum kan føre til svær tandbehandling.

Har kulsyreholdigt vand og oppustethed?

Det er virkelig nemt at lave frugtindrettede vand hjemme. Nøglen til at gøre den bedste smagning, frugt-infused vand derhjemme er at starte med filtreret vand. Herefter kombineres dine foretrukne ingredienser i en krukke eller en anden slags fartøj, og lad dem stejle i to timer for at nyde den fulde effekt af smagen.

Karnikeret vand er en lækker, forfriskende drik, der er et sundere alternativ til sukkerholdige sodavand og frugtsaft. Ud over de sundhedsmæssige fordele ved at drikke almindeligt vand kan mousserende vand også forbedre fordøjelsen og forårsage følelser af fylde til at dvæle længere.

For dem, der er bekymrede over de potentielle bivirkninger af kulsyreholdigt vand, herunder gas, oppustethed og tandforfald, filtreres, kan stadig vand være en bedre mulighed. Aquasanas Home Water Filtrering Systemer giver en højtydende løsning til dem, der søger at drikke kun det reneste, sundeste vand direkte fra hanen. Kontakt os i dag for at finde det bedste hjem vand Filtrering system til dig og din familie.

Permohonan Kredit Bulan Februari Dapatkan Cash Back,

Ellers er Seltzer godt for dit helbred; Det er en tilfredsstillende og sund måde at hydrere for mest. Overvej rådgivning med en registreret diætist eller anden læge, hvis det er nødvendigt, da tarmsundheds- og mavesymptomer stadig kunne variere fra person til person. Hvis du oplever ubehag efter at have drukket Seltzer vand, især hvis man styrer en fordøjelsesforhold, kan skifte til fladt vand eller begrænsende Seltzerindtag være en god ide, forklarer Dr. Cederquist. En diætist eller en anden Sundhedspleje Professionel kan hjælpe med at adressere bekymringer bundet til gut sundhed, herunder dem, der vedrører carbonering og potentiel anvendelse af kunstige sødestoffer i seltzervandssorter.

Vent. Hold fast. Kunne rygterne være sande? Er mousserende vand dårlig for dig på en eller anden måde? I betragtning af sin seneste eksplosion i popularitet var backlash mod mousserende vand uundgåeligt . Det ødelægger dine tænder. Det ødelægger din fordøjelse. Dens dårlige for dine knogler, ifølge internettet og folk, der overgår deres uopfordret Meninger. Men ok, rolig ned. Du behøver faktisk ikke at opgive mousserende vand. Her forklarer et par eksperter hvorfor.
Nyankomne

7 mousserende kulsyreholdige vandopskrifter til vægttab

7 mousserende kulsyreholdige vandopskrifter til vægttab

Kuldioxidgas i fizzy drikkevarer viste sig at udløse betydeligt højere niveauer af hungerhormon ghrelin, der opfordrer dig til at spise mere for at kompensere for at føle sig mindre fuld.

Millionaires Shortbread

Millionaires Shortbread

Min glutenfri chokolade og saltet karamel tart opskrift er nok min nemmeste dessert at gøre nogensinde sin noMake og smage ud af denne verden.

Skal cobbler være kølet

Skal cobbler være kølet

Jul Drunken Cherries Video

Chipotle ruller ud krydret nyt emne, der har været blandt de øverste ønskede menupunkter i henhold til kæden

Chipotle ruller ud krydret nyt emne, der har været blandt de øverste ønskede menupunkter i henhold til kæden

Burrito titan chipotle allerede en fastcasual fave test ud en fristende ny menu option blomkål ris den cilantrolime blomkål ris begyndte at blive vist ... Læs Morechipotels Debuting Blomklower Rice på Vælg steder

Hvad er fordelene ved Club Soda

Hvad er fordelene ved Club Soda

En ernæringsekspert forklarer, hvordan Seltzer vand er forskellig fra club soda og mousserende mineralvand, og aktier, hvorfor Seltzer vand er et sundere valg.

Klassisk Coconut Pecan Filling Waiting for Blancmange

Klassisk Coconut Pecan Filling Waiting for Blancmange

Klassisk kokos pecan påfyldning er perfekt med rødt fløjl kage og et godt alternativ til flødeost glasur med autentiske sydlige rødder

Kaffe gnidte bøfopskrifter med ingredienser, ernæring, instruktioner og relaterede opskrifter

Kaffe gnidte bøfopskrifter med ingredienser, ernæring, instruktioner og relaterede opskrifter

Prøv krydder din favorit bøf med denne nemme og flavourful kaffe gnidning. Det tilføjer en seriøs mængde smag og smuk farve

Varme op og køle ned

Varme op og køle ned

StepByStep-retninger til det varme og kolde vanddensitetseksperiment Lær om vanddensitet, energi, hvordan molekyler arbejder og mere

Nyankomne

Din stegt mad har manglet én ingrediens Dens Denne

Lær mere

Ofte set

Kylling og pølse Gumbo opskrift

Kylling og pølse Gumbo opskrift

Hungry for Louisiana er en blog skabt af prisvindende forfatter Maggie Heyn Richardson at fejre Louisiana og det sydlige mad og kultur.

Adgang til denne side er blevet nægtet.

Adgang til denne side er blevet nægtet.

Introduktion Earth Corporations aerosolspray bananfluer.

6 frugter, der faktisk er langt bedre frosne

6 frugter, der faktisk er langt bedre frosne

Popping disse frugter i fryseren i et par timer vil gøre dem til en perfekt forfriskende når som helst snack.

Forskellen mellem Blomkål og broccoli Foods Guy

Forskellen mellem Blomkål og broccoli Foods Guy

Stick med sauting lilla blomkål for at forhindre dets farve fra fading eller sørg for at blancher det indtil lige crisptender. Kog som du har lyst De carotenoider orange blomkål holde deres farve, når kogt eller sauted. Dont Kog Sauting er bedst

Spaghetti Squash med Tyrkiet kødsauce

Spaghetti Squash med Tyrkiet kødsauce

Lær forskellen mellem jorden kalkun vs hakket oksekød, og som er bedst, plus få min opskrift på spaghetti med Tyrkiet Kødboller.

Den REAL opskrift KFC Gravy Food News

Den REAL opskrift KFC Gravy Food News

Komplet ernæring oplysninger for Gravy med Bites fra KFC herunder kalorier, Weight Watchers point, ingredienser og allergener.

Er La Croix Coffea exotica Har koffein

Er La Croix Coffea exotica Har koffein

AHA har intenst candylike smag og koffeinholdige muligheder.

Hvordan Lacroix vand reddede mit liv wellness myfitnesspal

Hvordan Lacroix vand reddede mit liv wellness myfitnesspal

Hvis du elsker Lacroix, men ikke ved hvad der er i det, kan du undre sig over, at LaCroix BAD for dig Lacroix kan være dårligt for dine tænder, men ikke altid.

Er seltzer vand som Lacroix faktisk sunde Heres, hvad videnskaben siger

Er seltzer vand som Lacroix faktisk sunde Heres, hvad videnskaben siger

Nå, du kan være rigtig. Boblerne i en kold dåse Seltzer kan faktisk narre din hjerne til at tro, at dens tørst er blevet tilfreds, ifølge en nylig

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.