Dynamit og Etikken i dens mange bruger American Chemical Society

Det er sandt. Svenske kemiker og industrialist Alfred Bernhard Nobel, født i 1833, var opfinderen af ​​dynamit. I sin vilje dedikerede han sin enorme formue til skabelsen af ​​Nobelprize.

Når du opdager nye ideer, styres forskere af etik. Du kan tænke på etik som muligt at afgøre, om en ide eller handling har ret eller forkert. Hjælper en opfindelse folk eller såre folk? Kan en opfindelse gøre begge dele? Lad os se på et eksempel: Opfindelsen af ​​dynamit af Alfred Nobel.

Alfred Nobel var en svensk videnskabsmand. Mens Nobel var i skole, mødte han en italiensk kemiker, der hedder Ascanio Sobrero, der opdagede nitroglycerin . Nitroglycerin er meget usikkert, fordi det kunne sprænge uden advarsel. Nobel ønskede at lave nitroglycerin sikrere og mere nyttigt. Han fandt ud af at tilføje ler til nitroglycerin lavede et sikrere produkt, som han kaldte Dynamite. Senere skabte han sprøjtekapsler for at eksplodere dynamitten fra en afstand med en sikring. Disse opfindelser tillod, at produktet anvendes mere sikkert til aktiviteter som at opbygge tunneler og kanaler eller fjerne store klipper. Urringe hans liv, udviklede Nobel mere end 355 opfindelser.

Hvordan hjælper den dynamitiske hjælp til at fjerne store klipper? nitroglycerin i Dynamite giver af energi til at bryde fra hinanden klipper og andre hårde genstande, når det eksploderes. Der er to slags energi: Potentiel energi er lagret energi og kinetisk energi er den energi, et objekt har på grund af dets bevægelse. Den nitroglycerin i Dynamite har lagret energi, der opdages hurtigt, når det eksploderes. Den meget hurtige dannelse af gasser produceret, når molekylerne bryder hinanden, producerer den kinetiske energi. Kraften af ​​denne energi kan bryde fra hinanden klipper.

Mange opfindelser finder anvendelse bortset fra dem, for hvilke de blev designet til. Nobel skabte dynamit til at hjælpe folk med at bygge og minedrift, men han og andre brugte også dynamit til at lave bomber, kanoner og raketter, der blev brugt i krige. Nobel ønskede, at hans opfindelser kunne hjælpe folk. I stedet tjente Dynamite penge ved at skade folk og beskadige bygninger under krigen. Før han døde besluttede Nobel at forlade alle de penge, han tjente fra hans opfindelser for at lave specielle priser for vigtige opfindelser og handlinger. Disse priser er kendt som de fem nobelpriser. Den mest hørte om er Nobels fredspris, som gives til folk, der hjælper verden gennem deres gode gerninger. Der er også en nobelpris i kemi!

Som vi tænker på Nobel og hans opfindelse i dag, spekulerer vi på, om nobelten om Ethicsas han arbejdede hardt til at løse et problem. Kunne han havde alle de forskellige måder, som andre ville bruge HOWS? Menede han, at salget af hans opfindelse forgruppen var forkert? Nobel opfandt værktøjer af gode grunde, men brugen af ​​opfindelser kan tage overraskende sving. Historien om Nobel og Dynamite ISAN Eksempel på, hvilke fremtidige forskere burde tænke på, når de opererer nye værktøjer. Hvad synes du?

Alfred Bernhard Nobel, en svensk kemiker, ingeniør, innovatør født den 21. oktober 1833 døde den 10. december 1833. Alfred blev betragtet som den største opfinder af nobelpræmier, dynamit, blæsende gelatine og detonator og også udførte eksperimenter med eksperimenter med nitroglycerin .

Gelignite er et eksplosivt materiale, der består af collodion-bomuld opløst i enten nitroglycerin E eller nitroglycol og blandet med træmasse og saltpeter. Orignite lider ikke af det farlige problem med svedning, lækker af ustabil nitroglycerin E fra den faste matrix. Dens sammensætning gør det let at formes og sikkert at håndtere uden beskyttelse.

Der er mange forskellige teorier om, hvorfor Nobel skabte prisen. En nobelprisvinder selv, Albert Einstein, sagde, at Alfred Nobel opfandt en eksplosiv kraftigere end nogen, så kendt «et overordentligt effektivt middel til destruktion. At sone for denne præstation og for at lette sin samvittighed indledte han sin pris til fremme af fred. Selv om dette er en almindeligt holdt tro, er det ikke bekræftet i Nobel egne ord.

Nobel gjorde holde den naive tro på, at når det blodbad af målrettede eksplosioner blev sluppet løs på marken, kan hans sprængstoffer bringe en hurtig ende på krige og slag. Når en af hans brødre døde i 1888, en fransk avis fejlagtigt kørte Købmanden af døden er død om Alfred. Denne begivenhed menes at have spillet en rolle i styrkelse af Nobels tanker om at bruge hans rigdom til at skabe en bedre arv.

Alfred Nobel patenterede godt over 300 opfindelseseveral, hvoraf de involverede eksplosiver i området for biologi, fysiologi og optik. Hans succes førte ham til at etablere mange virksomheder, herunder Nitroglycerin AB i Stockholm, Alfred Nobel & Co. Factory i KRümmel, og USA blæsende olieselskab.

Hvis Nobel havde til hensigt at genopbygge sin arv, var det vellykket, fordi hans navn er tættere forbundet med fredsprisen end sprængsteknologi. Efter hans død leverede Alfred Nobel ca. 31 millioner svenske kroner i en begavelsesfond for at blive brugt som en belønning for ekstraordinært arbejde på forskellige felter.

Hvad er Alfred Nobel bedst kendt for at opfinde?

Nobelpriserne tildeles hvert år den 10. december, der minder om dagen deres grundlægger, Alfred Nobel, døde. Men ved du præcis, hvorfor disse prestigefyldte priser blev oprettet? Læs videre for at finde ud af.

August Isworld Humanitarian Day, et Initiativ til Dommer Dem, der mistede deres liv umenneskelig tjeneste og for at fejre Ånden, der inspirerer humanitært arbejde omkring Theworld

Alfred Nobel blev født i Stockholm i 1833. Hans far, Immanuel Nobel, var en opfinder og anengineer, der lærte sin søn de grundlæggende principper af Engineering . Frem for alt fandt Alfred hamselffaskineret af sprængstoffer.

To af Immanuel Nobels opfindelser bragte ham i sidste ende ham berømmelse og Fortune krydsfiner og navalmine. Fra 1842 kunne han have Alfred Privat Uddannet. Alfred udmærket sig i sine studier af kemi, og blev flydende på engelsk, fransk, tysk og russisk.

Fra 1853 til 1856 producerede Nobel Family Armaments for Krim War. Men da de garanterede, havde de svært ved at vende tilbage til indenlandsk produktion og blev til sidst tvunget tofile for konkurs. I 1859 vendte Alfred tilbage til Sverige med sine forældre, hvor han henvendte sig til undersøgelsen af ​​sprængstoffer.

I 1864 forårsagede nogle ustabile nitroglycerin en eksplosion på Nobelfabrikken. Fem mennesker varmeled, herunder Alfreds yngre bror, Emil. Dynamit blev udviklet til at være en sikrere, enklere, og mere stabile alternativ til nitroglycerin e. Og afgørende blev det oprindeligt udviklet til brug i tema og bygningsindustrier.

Alfreds bror Ludvig døde, mens du besøger Cannes. Men i stedet for at udskrive Ludvigs Debituary, trykte Affrench Avis i stedet Alfreds, som læste Dr. Alfred Nobel, som blev rige, affinding måder at dræbe flere mennesker hurtigere end nogensinde før, døde i går.

Fra starten er der blevet tildelt fem præmier hvert år. De første tre genkender Achievements Infysical Science, Chemistry og i enten medicinsk videnskab eller fysiologi. Den fjerde er for litteratur, og den femte er givet til den person eller samfundet, der gør den største service til årsagen til jævnligt Broderskab , i undertrykkelsen eller reduktionen af ​​stående hære eller i etableringsborgerens fremmning af fred Kongresser.

Dette er Nobels fredspris, og det er en af ​​livene store ironier, som dette internationalt RenownedAward blev oprettet af nogen, der i løbet af hans liv etablerede 90 armamentfactories.

Alfred Nobel risikerede aldrig sit liv i forfølgelsen af ​​humanitære årsager. På trods af at være en selvproklameretpacifist, kan det ikke nægtes, at han fandt berømmelse og lykke til at gøre verden til et betydeligt mindreende sted.

Men det blev sagt, mellem 1901 og 2022, 555 Nobelpriser blev tildelt til 856 personer ogorganisationer, herunder sådanne figurer som Mother Teresa, Tawakkol Karman, Martin Luther King Jr, Nelson Mandela og Albert Einstein.

Hvorvidt en fredelig arv kan gøre op for en livsforstyrrelser, er der en anden diskussion helt. Men Onworld Humanitarian Day, historien om Alfred Nobel kunne måske blive behandlet som bevis for, at det ikke er for sent for nogen at vende om og dedikere deres liv til værdier årsager.
Nyankomne

Pølse og bowtie pasta florentine

Pølse og bowtie pasta florentine

Denne cremet pølse og spinat alfredo får altid rave anmeldelser, når venner og familie gør det så nemt og så lækkert

En pot ristet rød peber og pølse alfredo. Ristede røde peberfrugter, italiensk pølse, spinat, hvidløg og gedost, alt sammen med kun en gryde til at rengøre

En pot ristet rød peber og pølse alfredo. Ristede røde peberfrugter, italiensk pølse, spinat, hvidløg og gedost, alt sammen med kun en gryde til at rengøre

En pot ristet rød peber og pølse alfredo. Ristede røde peberfrugter, italiensk pølse, spinat, hvidløg og gedost, alt sammen med kun en gryde til at rengøre

Sidebyside indlæg ligner Halloween skud hjerneblødning anyeone Juxtapost. om.

Sidebyside indlæg ligner Halloween skud hjerneblødning anyeone Juxtapost. om.

Alien Shot Opskrift Klik Lær at tjene det som en professionel Bartender

Dispensary menuer nær mig leafbuyer

Dispensary menuer nær mig leafbuyer

Dedikeret til lovlig cannabis i Ontario, Canada. For forbrugere af forbrugere har vi ingen tilknytning til OCS. Vær venlig at tage et øjeblik til at gennemgå vores ...

Adgang til denne side er blevet nægtet.

Adgang til denne side er blevet nægtet.

AllClad Copper Core leverer de perfekte køkkenkreationer. Få de laveste priser på høj kvalitet Allclad Online-produkter. Shop Peters of Kensington i dag

Lav carb spinat pinwheels nemme keto appetitvækkere

Lav carb spinat pinwheels nemme keto appetitvækkere

Ja, 57 vindende lav Carb Game Day appetitvækkere for dem på en sukkerfri eller ketogen kost. Gør din Superbowl Party Komplet Keto, Glutenfree, THM

Morgenmad, frokost og middag Har vi altid spist dem

Morgenmad, frokost og middag Har vi altid spist dem

Dont Lad travle morgener komme i vejen for morgenmad. Læs videre for 16 easytomake opskrifter, som du kan spise, mens du er ude. Psst, Theyre også lav i PersonalPoints.

Græskar spice barer med flødeost frosting lav carb og glutenfri hele dagen jeg drømmer om mad

Græskar spice barer med flødeost frosting lav carb og glutenfri hele dagen jeg drømmer om mad

Græskarbjælker med flødeost Frosting falder ind i efterårets smag med denne lækre opskrift fuld af græskar og toppet med sød frosting.

21 High Protein Low Carb Soup Opskrifter

21 High Protein Low Carb Soup Opskrifter

Du handler alt om den ketogene kost, en lowcarb, highfat spiseplan. For en vis sort skal du smide dine yndlings keto ingredienser i en solid, mavesuppe. Her er 16 af vores favoritter.

Nyankomne

Alle formål Kaffe RUB RECIPE Easy Opskrifter

Lær mere

Ofte set

10 luftfrit kylling lår opskrifter til at lave til middag i aften flipboard

10 luftfrit kylling lår opskrifter til at lave til middag i aften flipboard

Tag din stegte kylling til et sundere niveau med denne kærnemælk luftfrit opskrift. Kylling lårene kommer ud vidunderligt fugtige og skarpe med masser af smag.

Luftfrit Salmon til en

Luftfrit Salmon til en

Luftfrigivelseslaks giver ungdomsjuiciest laks med et sprød udvendigt hver gang. Denne luftfrit Salmon opskrift vil være den nye måde, du laver laks på hver

Kylling vinger dyppet i smeltet smør og belagt med parmesanost og urter bage op i en fantastisk sprød appetitvækker til tailgating.

Kylling vinger dyppet i smeltet smør og belagt med parmesanost og urter bage op i en fantastisk sprød appetitvækker til tailgating.

Kylling vinger dyppet i smeltet smør og belagt med parmesanost og urter bage op i en fantastisk sprød appetitvækker til tailgating.

Chef Johns sjusket Joes

Chef Johns sjusket Joes

Denne klassiske franske hvide bønner og pølse parabol er langsomt kogt til bud perfektion under en sprød, karamelliseret skorpe.

Hjemmelavet Fajita krydderier

Hjemmelavet Fajita krydderier

Farvel opbevaring og hej, hjemmelavet Fajita krydderier dette kan nemt være dobbelt, tredoblet eller firdoblet ... Bare brug 2 til 3 spsk pr. Opskrift.

10 bedste friske fighedopskrifter yummly

10 bedste friske fighedopskrifter yummly

Få opskriften på OlympianAvtRoved Fig Jam Cookies.

G er til Golden Years, A Life Berigelse Guide for Senior Living

G er til Golden Years, A Life Berigelse Guide for Senior Living

Find mere end 460 betroede dessert opskrifter fra vores Mærke ambassadører komplet med vurderinger, anmeldelser og madlavning tips.

EASY PEACH Crumble OPSKRIFT Smør med en side af brød

EASY PEACH Crumble OPSKRIFT Smør med en side af brød

Meget lækker fersken cirkel. Jeg fik denne opskrift fra Betty Crocker Fall Bagning Book Fall 2007 240

Country Ham og Redye Gravy Opskrift

Country Ham og Redye Gravy Opskrift

Country Ham med Redye Gravy Opskrifter Bedste Opskrifter og relaterede opskrifter

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.