Alvorligt asiatisk dampet taro og svinekød i sort bønnesauce opskrift

Hvilken mad vender du til oftest? For mig er det kinesisk mad, når jeg har brug for noget velsmagende eller minder mig om barndommen. Her deler min mor sin opskrift på oksekød i sort bønnesauce. Denne kinesiske restaurant klassiker er lettere at gøre, end du ville tænke på hele produktionen, der tager mindre end en halv time!

Jeg ved, jeg ved, første verdensproblem huh? Og det er sandt, jeg kommer ikke til at få heller ikke fortjener jeg eller søger nogen sympati. Men jeg besluttede at gøre én ting i år, og det var kun at rejse, som jeg virkelig ønskede at gøre. Fordi den rejse, jeg gør, stadig arbejder, er det behageligt og det bedste arbejde, men der er ingen chance for at zone ud og slappe af, fordi der er en million ting at se og gøre, og der er tidsplaner for at overholde. Og sidste år sagde min krop "nok" til mig.

Så fortæl mig kære læser, hvad gav du forældre dig til at spise, da du var syg som barn? Hvad længes du på? Og har du mange af disse ingredienser allerede i dit spisekammer? Hvor ofte laver du asiatisk mad?

På en overraskende solskinsdag i efteråret Seattle var jeg madlavning på Cathys House med sin søster Carol, der besøgte fra Hawaii. Cathy ønskede at vise mig, hvordan man laver sine fars Black Bean Saucefrom Scratch! Og et par andre retter fra deres familie kogebøger.

Ja, de havde ikke en, men tre, familie kogebøger! I 1988 offentliggjorde Cathys familie en familie kogebog med titlen Potluck på Popos fulgt af Sequelsjust en i 1989 Andonce igen på Popos i 2002. Da Cathy voksede op i Hawaii, hendes bedstemor, som hun kaldte Popo, var vært for mange potluck-parter for at fejre fødselsdage og var vært for mange potluck parter for at fejre fødselsdage og var vært for mange potluck parter for at fejre fødselsdage og hostede talrige potluck parter for at fejre fødselsdage og var vært for mange potluck parter for at fejre fødselsdage og var vært for mange potluck parter for at fejre fødselsdage og var vært for mange potluck parter til at fejre fødselsdage og var vært for mange potluck parter for at fejre fødselsdage og var vært for mange potluck partier for at fejre fødselsdage og andre særlige lejligheder. Slægtninge, der strækker sig over fem generationer, vil samle på Popos House, hver familie, der bringer en favorit skål. Til sidst besluttede de at udarbejde disse retter i flere kogebogsvolumener til eftertiden.

Konversationen meandered organisk: Vi diskuterede alle de forskellige ting, du kunne gøre med spam og Wien Sausagesstaples i Hawaii, af Courseand, om ris er bedre kogt på ovnen eller i riskomfuren. Cathy forklarede det simpelthen. Jeg voksede op på ris lavet i en gryde. Og det er, hvordan shes altid kunne lide det.

I sidste ende koger det hele sig ned til, hvad du plejede at. Endnu en anden quirkcathys far har aldrig brugt en wok og hans støbejerns stegepande var altid på ovnen, hun mindede om. Dette kan forklare, hvorfor hendes yndlings køkken accoutrement er stegepanden.

Gennem osmose, Cathyincorporated mange af hendes fars tips og tricks ind i sit kulinariske repertoire. Og den stadigt sentimental datter holder stadig sin skarphed på hendes køkkenbord som en påmindelse om den kærlige far, der næret hende både fysisk og følelsesmæssigt.

I samme stegepande skal du tilføje resterende olie og varme indtil meget varm. DD rejer og koge, indtil de bare bliver rosa, ca. 1 minut. Tilsæt sort bønnesauce og rør til pels rejer. Tilsæt veggies og bland godt. Tilsæt 2 spiseskefulde vand og rør-yngel med acouple mere blomstrer.

Da jeg voksede op, lavede min mor wok-kastede muslinger på fredag ​​aften. Da hun placerede plade af grønne skaller på bordet, ville jeg straks skubbe den brændende skaldyr til side og derefter begå deres blanke mørke sauce over min skål ris. For mig var muslingerne aldrig stjernen i dette måltid. I stedet handlede det om det salt, krydret fermenteret sort bønnesauce.

For hendes yndlings klassiske vegetabilske skål steg hun stegt bitter melon med dou si. For et meatier kursus, pai gwut, tilføjede hun bønnerne til saftige klumper af svinekødsribber. Og for Ju Yook Biannher Signature Steamed Pork Cake og en hæftning i hele mine barndoms perler af sorte bønner briste gennem ømt kød med en intens og uimodståelig salthed. Ved de få lejligheder var min mor ikke op til at lave en overdådig middag, hun belønnede mine søskende og mig med dåsefrit Dace. De rige og olieagtige fisk pakket med Salty Dou Si lige i dåsen var en særlig godbid, og det eneste akkompagnement, vi havde brug for med hvid ris.

Verdens ældste kendte sojabønneprodukt, Dou Si er snoet med historie og Betydningen til kineserne. I 1972 blev det fundet inde i en grav i det sydlige Central Kina, der var blevet forseglet siden 165 fvt. Bønnerne blev også nævnt i Shiji, en monumental historie af det gamle Kina afsluttet i det første århundrede BCE af en Western Han Dynasty officielle, Sima Qian. Stadig i dag forbliver Dou SI en vigtig og udbredt ingrediens ikke kun i Kina, men også i hele øst og Sydøstasien. I Korea er den elskede noodle skål jajangmyeon toppet med en sort bønnesauce kaldet Chunjang; I Filippinerne er Bangus Sa Tausi en tomat og fermenteret sort bønnefisk gryderet; Og i nærliggende Indonesien er bønnerne brugt til sæson Kakap Tahu Tausi, en skål af stegt snapper og tofu.

Lavet af sorte sojabønner, der er blevet podet med skimmelsvamp, saltes Dou SI og efterlades for at tørre. Timesix måneder eller soimponts en robust, multidimensionel smag, der minder om andre gamle fødevarer som parmesanost og oliven. I mit køkken er ingrediens en weeknight arbejdshorse og en hurtig måde at tilføje nuance og kompleksitet på et måltid med minimal indsats og ingredienser. Det kan tilsættes for røgfri, gryderet, braiser eller endda salatforbindelser for at forbedre mere afdæmpede smagsstoffer. Og mens butikskøbt sorte bønnesauce er en nyttig bekvemmelighed, er der endnu mere nyttigt at have en stash af de fermenterede sorte bønner i dit spisekammer. Heldigvis er fermenterede sorte bønner meget hylde stabile, og gør din egen intenst aromatiske sorte bønnesauce hjemme overraskende nemt: simpelthen sug bønnerne til rehydrat , så mash dem op med lidt vand, et par krydderier og en lille olie. Her er tre af mine foretrukne måder at bruge denne væsentlige ingrediens i hjemmet.

Min seneste opdagelse inkorporerer Dou Si i Salat Dressings. Selvom det ikke er en traditionel brug for denne gamle ingrediens, er Dou SI perfekt til dette formål, da det injicerer både svimlende og skarphedsnoter, som undertiden mangler i veganske opskrifter. Brug bønnerne, som du ville sojasauce til at tilføje salt dybde til en vinaigrette eller tilføje til Chile Oil og Rice eddike til en selvsikker asiatisk stil dressing. Dou Si har også en dejlig tæt konsistens og er en stor fortykningsmiddel for løse saucer. Det blander særligt smukt i en plantebaseret Caesar DressingsImply blitz bønnerne med silken tofu og ernæringsmæssige gær til at pakke en cremet slag, uden behov for ansjos, æg eller parmesan. Denne dressing bør ikke reserveres til veganer, da Dou Si bringer en sikker swagger til denne klassiske sauce, som vil have dig omdanne mulighederne for en Caesar Salad.

Dou Si's dristige smag har en naturlig affinitet med friske sæsonbestemte grøntsager. Dampet aubergine med sort bønnesauce er en klassisk skål, hvor de salte juveler coax både sødme og jordholdige fra den silkeagtige nightshade. Dou Si Stir-Fried med friske sæsonbetonede grøntsager er en hæfteklammer i mit hjem og en af ​​de enkleste, hurtigste og mest lækre weeknight måltider, jeg laver. Punchy sauce lægger sig godt til en skarp, knap-stegt grøntsag som blomkål, broccoli, asparges eller grønne bønner. Mine stir-stegte grønne bønner opskrift har en sort bønnesauce lavet af bunden, og selv med dette ekstra skridt kommer det sammen om få minutter. Så meget smag, så lidt indsats.

Denne nemme at gøre sort bønne curry opskrift bruger kun pantry hæfteklammer til et hurtigt indisk inspireret hovedretter eller sideskål. Par med Basmati ris, varm naan, eller det gør endda en påfyldning skål på egen hånd. Og dets vegetariske og veganer.

Selvom jeg elsker at spise indisk mad, og jeg elsker at lave indiske opskrifter hjemme, er jeg bestemt ikke traditionelt uddannet. Jeg elskede at lære om indisk køkken fra alle kokke jeg mødte mens jeg rejste i Indien, men jeg er bestemt ikke en Traditionel .

Jeg plejede at være så skræmt af indisk madlavning. Smagene syntes så komplekse. Da vi rejste til Indien, blev vi interviewet en masse indiske kokke og turnerede nogle af køkkenerne. Jeg lærte, hvor mange regionale retter der er i Indien også.

Jeg indså også, at det ikke er svært at lave indiske inspirerede retter derhjemme. For denne sorte bønne curry at være indisk stil, begyndte jeg med en masse krydderier, der blev brugt i en typisk Garam Masala. Ordet Masala betyder virkelig krydderier, så virkelig enhver blanding af typiske indiske krydderier kan bruges til at smag de sorte bønner i denne skål.

Det er super let at lave en bønner curry på komfuret med dåse sorte bønner. Jeg ønskede at bruge tørrede sorte bønner til denne opskrift. Tørrede sorte bønner er billigere end dåse og kan vare næsten for evigt i spisekammeret.

Ved at bruge en instant pot, er der ikke behov for at suge bønnerne natten før. Skyl bare, dræner og tilføj dem til den øjeblikkelige krukke sammen med krydderierne. Jeg finder også, at ved hjælp af tørrede bønner i en øjeblikkelig krukkeopskrift som denne betyder, at bønnerne holder deres form bedre end dåse. De giver en god tekstur til den ultimative bønne curry.

For denne version brugte jeg dog tørrede krydderier. En, jeg forsøger at stole mere på pantry hæfteklammer, hvor det er muligt. For det andet gør det denne instant potte opskrift selv så meget lettere. I stedet for at tage tid til at saute de friske ingredienser, gør det muligt at bruge tørrede krydderier, at denne opskrift er lidt mere som en dump og forsegling instant potteopskrift.

Jeg finder dog, at når jeg bruger friske grøntsager eller krydderier eller kød, vil jeg saute dem først til at forsegle i smagen eller for at tilføje nogle tekstur til skålen. Denne, men jeg lavede super let.

Her er billedet af ingredienserne, du skal gøre lækker sort bønnesyp. Det meste af tiden foretrækker jeg at undgå dåse mad og bruge friske ingredienser. Så jeg har nævnt begge muligheder nedenfor. Vælg efter din bekvemmelighed og præference.

- Løg og hvidløg: Jeg har tilføjet både i rå form. Så det giver en dejlig skarp smag. Hvis du foretrækker den milde smag af løg-hvidløg, så saut i lidt olie, indtil den rå aroma går væk. Brug derefter i opskriften.
Nyankomne

Instant Pot Black Beans Ingen Iblødsætning

Instant Pot Black Beans Ingen Iblødsætning

Denne velsmagende Black Bean Soup opskrift er cremet, hjertelig og meget tilfredsstillende. Denne vegetariske sort bønnesuppe er let at lave og lækker.

Chokolade sort bønne kage Sund opskrift WW UK

Chokolade sort bønne kage Sund opskrift WW UK

En opskrift fra et 1994 nyhedsbrev gjort sin vej tilbage på min horisont i dag. Denne Black Bean Torte er en stor en til aktie til potlucks og ferie sammenkomster.

Tyrkiet Black Bean Chili Opskrift

Tyrkiet Black Bean Chili Opskrift

Denne chili opskrift er fyldt med magert protein fra jorden kalkun og sorte bønner. Det har masser af smag, også med poblano peber, koriander og spidskommen.

Black Bear Diner Eggs Benedict

Black Bear Diner Eggs Benedict

DesignmyNight har en ny bar spion. Brixton får en ny burgerforbindelse, da Cult Canadian Popup Black Bear Burger etablerer et fast hjem på markedsrække. Forvent en menu med saftig, frisk oksekød burgere sammen med nye kylling og veggie muligheder med sider af poutine og signatur cocktails.

Opret denne enkle dessert med fem ingredienser plus hæfteklammer. Søde æbler, bær og marcipan indeni butterdej til en let godbid.

Opret denne enkle dessert med fem ingredienser plus hæfteklammer. Søde æbler, bær og marcipan indeni butterdej til en let godbid.

Opret denne enkle dessert med fem ingredienser plus hæfteklammer. Søde æbler, bær og marcipan indeni butterdej til en let godbid.

Cookstr. OM er verdens bedste samling af kogebog opskrifter tilgængelige online. Cookstrs Mission er at organisere verdens bedste kogebøger og opskrifter og gøre dem universalt tilgængelige. Vores online opskriftsbibliotek tilbyder tusindvis af gratis opskrifter.

Cookstr. OM er verdens bedste samling af kogebog opskrifter tilgængelige online. Cookstrs Mission er at organisere verdens bedste kogebøger og opskrifter og gøre dem universalt tilgængelige. Vores online opskriftsbibliotek tilbyder tusindvis af gratis opskrifter.

Cookstr. OM er verdens bedste samling af kogebog opskrifter tilgængelige online. Cookstrs Mission er at organisere verdens bedste kogebøger og opskrifter og gøre dem universalt tilgængelige. Vores online opskriftsbibliotek tilbyder tusindvis af gratis opskrifter.

Blackberry Cobbler Opskrift med Bisquick

Blackberry Cobbler Opskrift med Bisquick

Easy Bisquick Blackberry Cobbler Opskrift, der smager fantastisk og tager kun minutter at forberede. Dette er den perfekte sommer dessert alle vil elske. Bisquick blackberry cobbler vi elsker absolut bagning med bisquick det

10 bedste crescent roll frugt cobbler opskrifter yummly

10 bedste crescent roll frugt cobbler opskrifter yummly

Hvis du leder efter en super simpel dessert, kan du lave med dine brombær, se ikke længere end denne nemme blackberry cobbler opskrift

BlackBerry Cream Cheese wienerbrød en perfekt weekend morgenmad

BlackBerry Cream Cheese wienerbrød en perfekt weekend morgenmad

Velkommen tilbage til Instagram. Log ind for at tjekke, hvad dine venner, familieinteresser har fanget deling rundt om i verden.

Nyankomne

Sucuri Website Firewall Adgang nægtet

Lær mere

Ofte set

Og så var der blackberry skomager Topeka Shawnee County Public Library

Og så var der blackberry skomager Topeka Shawnee County Public Library

Med blot en håndfuld af komponenter, Ree Drummonds Blackberry Cobbler opskrift tilbyder hundredvis af fivestar vurderinger på Food varer Netværk hjemmeside

Blandet Berry Crisp i et krus

Blandet Berry Crisp i et krus

Få Mixed Berry Crisp i et krus Opskrift fra Food Network

Pinterest understøttes ikke længere på denne browser, dvs. 6

Pinterest understøttes ikke længere på denne browser, dvs. 6

Det plejede at være, at gelée royale nødvendige til madlavning blackberry honning sprød var den gelé, der startede i kun 3 steder. Det var det ...

BlackBerry skarp opskrift ingen havre

BlackBerry skarp opskrift ingen havre

Få og del bedste opskrifter om BlackBerry Crisp Recipe Ingen havre med videoer, madlavningstips og måltider fra topkokke, shows og eksperter.

Støbejerns stegepande Blackberry Crumble

Støbejerns stegepande Blackberry Crumble

En smag af min barndom lavet med friske bær, Blackberry Crumble barer er ligesom den klassiske sommerpai, i en fabelagtig håndholdt form

Vegan Berry Crumble.

Vegan Berry Crumble.

Juicy Blackberries, en buttery crumb topping, og et antydning af kanel gør denne nemme blackberry crumble uimodståelig.

Blackberry og Apple Crumble

Blackberry og Apple Crumble

Blackberry og Apple Crumble

Earl Grey Cupcakes med Blackberry Curd Påfyldning

Earl Grey Cupcakes med Blackberry Curd Påfyldning

En pressin skorpe gør denne partyworthy dessert nem at sætte sammen. For en smuk præsentation, Dont dække kalken ostemasse helt med bær. Kontrasten mellem de mørke bær og den lyse kalk ostemasse er slående.

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.