Chili er mange ting for mange mennesker, men lad os bore ned i et par specifikke stilarter og se, hvad der er forskellen mellem Texas Chili, Cincinnati Chili ...

For yderligere at komplicere spørgsmål er der den velkendte kødfulde skål kaldet Chili, som var afledt af chili con carne eller kød med Chile. Derefter er der Chile pulver versus chili pulver. Chile pulver er lavet af rene tørrede peberfrugter, normalt uden tilsætningsstoffer. Mens chili pulver indeholder tørrede peberfrugter samt en blanding af andre krydderier, som varierer afhængigt af pulverets mærke / sortiment.

For at eliminere forvirring, giv konsistens og at hylde arv af krydrede peberfrugter, de fleste peberrenser foretrækker Chile Pepper som den korrekte stavning til krydrede paprika, mens dedikere udtrykket chili at henvise til til skålen. At tage et hurtigt kig på stavemåden, der bruges blandt industripolitik og publikationer The Chile Pepper Institute, Chile Pepper Festival, Hatch Chile Festival, Chile Pepper Food Festival, Great Chile Book og hele Chile Pepper Book giver yderligere støtte til Chile Peppers, der er de foretrukne stavning.

Det er sandsynligt, at du har set forskellige stavemåder for Ordchile, "inklusive" chili "og" chili ". Er disse ord, der henviser til det samme eller betyder, at de alle betyder noget andet? Mens Det er forvirrende, du er ikke alene. Det er et fælles spørgsmål, der faktisk har fået mange argumenter over emnet. Forskellen kan afhænge af, hvad du taler om "er det Capsicum peber? Eller skålen med krydret jordkød? Det må også have at gøre med, hvor du er, fordi forskellige lande og regioner bruger forskellige stavemåder .

Der er mange accepterede versioner og ordbogen lister de vigtigste tre: chile, chili og chili. Imidlertid betragtes udtrykket Chile med en E som den rigtige måde at stave den i henhold til Die-Hard Hot Pepper fans. De tror, ​​at chili kun refererer til kødskålen, mens Chile er peber.

Chile med en E i slutningen er den mest almindelige spanske stavning i Mexico og andre latinamerikanske lande. Det bruges også i nogle dele af USA og Canada, når de refererer til den krydrede peber. Flertallet er chile eller chiles.

I det amerikanske sydvest er Chile også et krydderi lavet af enten den røde eller grønne peber. Dette er populært bruges som en hotdog topping for at skabe Chile hund. Selvom stavningen er det samme, har det sydamerikanske land i Chile ikke noget forhold til Chile Pepper.

Chili med en jeg i slutningen er den amerikanske version. Denne version begyndte med navnet på skålen Carne Con Chili, hvilket betyder kød med Chile, der henviser til den populære krydrede kød og bønne gryderet. Der udviklede sig til chili con carne og blev derefter forkortet til bare chili. Mange amerikanere bruger chili til at henvise til peber også, selvom.

Begrebet, der slutter med en I, bruges også, når der henvises til en hotdog, der toppes med chili con carne, eller chili hunden. Dette er velindrettet i hele U.. Men meget anderledes end sydvestens Chile hund.

Den tredje version, chili, er den foretrukne stavning i Storbritannien. Det er også brugt i andre lande, herunder Australien, Singapore, Indien og Sydafrika, for at nævne nogle få. Den dobbelte l og jeg danner tilbage til romaniseringen af ​​sproget. Flertallet er chili.

Der er også en særskilt forskel mellem krydderierne mærket som chili pulver og chile pulver. Generelt, hvis en beholder siger Chili Powder, køber du jorden, tørrede chile peberfrugter blandet med andre krydderier. Chile pulver, på den anden side burde være andet end tørrede chile peberfrugter.

Meaty brødre fra en anden mor

Begge blev perfektioneret på stien i lange kvægdrev, ved Chuck Wagon kokke, der krydser Rio Grande Valley i Texas og Gulyas eller Herdsman i Ungarn, der krydser landets frugtbare højland. Han ord goulash kommer fra ordet gulyas.

Texas og Ungarns sletter, med deres rige jord og overflod af græs, var perfekte til at hæve kvæg. hile hyrderne rejste til foder og sælge kvæget, ville de slagter de svagere køer, som ikke kunne gøre drevet.

Før de opdagede paprika, de gulyas brugte sort peber og salt til pels det rå kød til retard fordærv, mens du flytter besætningen langs sporet. Når osmannerne erobrede territorium i Europa og Mellemøsten, de afskåret handelsruter til Indien, som var deres chef kilde til sort peber. Hvordan det kom til Europa er et spørgsmål om handel og landbrug disbursal, men da paprika ankom i Ungarn, blev det let accepteret. Ungarerne straks begyndte at anvende deres egne midler til selektiv avl til anlægget, og avlet sorter specielt til sødme og manglende varme. De tidligste Gulya kokke sandsynligvis smidt kødet terninger med krydret paprika for at opnå den samme konservering, som de gjorde med sort peber.

Der er virkelig lille forskel mellem amerikansk chili og central europæisk gullasch. Begge er tykke kød gryderetter eller supper. Begge får deres karakteristiske smag fra peberfrugter: gullasch fra milde til krydret tørret paprika peber og chili fra en række friske eller tørrede chilier. Og begge normalt omfatte en aromatisk base af sauted løg og hvidløg, sammen med friske eller tørrede krydderurter - spidskommen er et fælles krydderi.

Hvordan staver navnet på en peberfrugt peber, en krydret peber chile, chili, chili eller chilie?

De forskellige farver chile pulvere kan skyldes typen af Chile eller mængden af frø, der er inkluderet ved slibning chile. Jo flere frø, som tilføres til slibeprocessen, jo lysere farve af pulveret.

Hver chilipulver har en forskellig smag og, i mange tilfælde, varmeniveau. Man kan endda finde forskellige varianter i New Mexico chile pulver fra forskellige regioner. For eksempel er den røde chilipulver fra Chimayo Chile Brothers i det nordlige New Mexico er en sød, medium varme chile der fungerer fint i desserter såsom chokolade budding. Den røde chilipulver fra Diaz Farms i det sydlige New Mexico er rødere og meget dristigere, kødfuld chilipulver, der virker fabelagtig i fad såsom tex Pork Stir Fry. Erstatning af en chile pulver til en anden er normalt relativt enkel, men til tider kan det være en vanskelig opgave. For eksempel, cayenne og Habanero pulvere er en masse varmere end de fleste andre chile pulver, så bruge disse sparsomt.

Substitution chile og chilipulver fleste chile pulvere kan være substitueret ens. For eksempel, hvis du ser en af mine opskrifter, som opfordrer til, 1 tsk. af NM rød chilipulver, kan du altid erstatte en krydret paprika, serrano, Aleppo, eller ancho pulver i lige store mængder. Men hvis alt du har, er cayenne eller habenero pulver, kan du skære beløbet i halve eller endnu mere. Hvis du ikke har nogen form for chilipulver, så jeg gætte, du kunne prøve chili pulver, men så er det er afhængig af skålen og smag af chili pulver. Jeg har aldrig sjældent erstatte chilipulver med chili pulver. For at være ærlig, Im ikke en fan af chili pulver, undtagen i en Texas typen chili.

Hvis du bor uden for New Mexico og ønsker at købe New Mexico chile friske, tørrede eller pulver være sikker på at købe fra en New Mexico kilde. Det har vist sig, at nogle leverandører sælger New Mexico chile produkter, men det chile kommer fra uden for New Mexico. New Mexico har en stat lov, der gør det ulovligt at bevidst sælge chile eller chile produkter mærket New Mexico-dyrket hvis chile var ikke vokset i New Mexico. Nedenfor er en liste over New Mexico chile produkt leverandører .

Bemærk: Jeg støtter ikke nogen af følgende selskaber, bare at give kilder, hvorfra du kan bestille New Mexico chile produkter fremstillet med New Mexico Chile samt andre produkter såsom blå majs og posole. Der er mere, og jeg vil fortsætte med at tilføje, som jeg finder dem.

Hatch Chile Store en lille virksomhed Venner Features: Et besøg på Hatch Chile Store, Hatch Chile kylling champignon suppe, Green Chile Pathiri med Pinon nødder og Queso Fresco, Blooming løg med Hatch Chile

Nu, hvis du læser dette, er du måske undrende: Hvilken slags chili var det? Eller, kan du spekulerer på, i stedet: Der er forskellige former for chili? Til den førstnævnte, er svaret Classic. Til det sidstnævnte, er svaret, Oh, yeah!

Mange i Texas vil prale af, at deres er den originale, og Im ikke sikker anyones i stand til at argumentere for, at punkt. Texans vil sandsynligvis gerne høre det, fra mit perspektiv, de holder sandeste til den bogstavelige dishchili con carne.

Der har du det. Som du kan se, disse tre stilarter chili er omtrent lige så forskellige som New York og Chicago pizza. Faktisk kan du spekulerer på, hvordan hver enkelt er kommet til at dele det samme navn. Ikke desto mindre, som New York og Chicago pizza, hver stil har sine fordele. Prøv dem, og se, hvilken en du bedst kan lide. Derefter har du et strækmåltid i dit repertoire, der kan varme din krop og ånd på en kold vinterdag. Trods alt er det de små ting, ikke? God fornøjelse!
Nyankomne

Keto chili hund gryderet opskrift

Keto chili hund gryderet opskrift

Keto Tortilla, Koegel Hot Dogs og Homemade Coney Sauce

Chili Dog Casserole Opskrift Detaljer, kalorier, Ernæring Information RecipeOfHealth. om

Chili Dog Casserole Opskrift Detaljer, kalorier, Ernæring Information RecipeOfHealth. om

Printable Opskrifter fra min vigtigste blog, et år fra Oak Cottage

Chili hund bage lav carb thm kids serie mit bord på tre mit bord på tre

Chili hund bage lav carb thm kids serie mit bord på tre mit bord på tre

Børn i alle aldre vil gå til smag af denne nemme gryderet.

Cookinglesson nr. 10 Sådan laver du Sauteed Canned Sardiner med Moringa og Chili blade Steemit

Cookinglesson nr. 10 Sådan laver du Sauteed Canned Sardiner med Moringa og Chili blade Steemit

Hej alle i dag, jeg vil dele til dig min 10. Cookinglesson Post, og siden det er min 10. madlavning lektion i Markjason

Tinolang Manok med spinat opskrifter med ingredienser, ernæring, instruktioner og relaterede opskrifter

Tinolang Manok med spinat opskrifter med ingredienser, ernæring, instruktioner og relaterede opskrifter

Tinolang Manok Tinola er en ingefær og løgbaseret suppe med kylling som den sædvanlige hovedbestanddel. Kylling Tinola er en autentisk filippinsk hovedret ...

Bagt chili mac og ost

Bagt chili mac og ost

Crockpot chili mac og ost opskrift et hyggeligt crockpot måltid, der kan prepped i minutter. Denne nemme chili suppe er rig og zesty.

Easy Cheesy Chili Mac

Easy Cheesy Chili Mac

Denne flavorful, krydret makaroni og ost prydet med løg, peberfrugter, majs og cremet peber jack ost er den perfekte skål.

Gordon ramsays chili con carne

Gordon ramsays chili con carne

Nacho ost fra delish. OM er perfekt til alle dine chipndip behov.

Cheesy Nachos Opskrift Jamie Oliver

Cheesy Nachos Opskrift Jamie Oliver

I hvad der synes at være en studerende projekt på Weber State University i Utah, USA, kok Steven Reed viser seerne, hvordan man laver chili nachos ved opvarmning af ingredienser i en mikrobølgeovn.

Nyankomne

Hormel mad opskrifter nemme retter for alle at nyde.

Lær mere

Ofte set

Chili siger, hvilken lingvistik Hjælp Pinpoint Peppers Origins

Chili siger, hvilken lingvistik Hjælp Pinpoint Peppers Origins

Chili betyder pod eller frugt af en type amerikansk peber, der anvendes som krydderier, 1660'erne, fra Nahuatl Aztecan Chilli, se definitioner af chili.

Green Pork Chili Opskrift Bobby Flay Food Network

Green Pork Chili Opskrift Bobby Flay Food Network

Bobby Flay 12 Chili Chili Opskrift Opskrift

Killer oksekød og tre Bean Chili foodiecrush. om

Killer oksekød og tre Bean Chili foodiecrush. om

Denne tre timers Slow Cooker Chili opskrift er let og lavet med korte elementer allerede i dit spisekammer Fantastisk til potlucks, børn, og kolde vinternætter

Hvordan Chili Hund transcenderet Americas divisioner

Hvordan Chili Hund transcenderet Americas divisioner

Røgede cocktail pølser, chili og ost dip hvirvel sammen på bratwurst boller i denne flavorpacked måltid.

Krypteret æg med chili sauce opskrift af emie

Krypteret æg med chili sauce opskrift af emie

En nem og sund måde at opgradere dine krypterede æg peberfrugter, tomater, ost, bacon og et drys af chili gør disse fiesta krypterede æg en fest på din tallerken.

Tender og velsmagende chili og brunt sukker gnides filet mignon

Tender og velsmagende chili og brunt sukker gnides filet mignon

Dette hjemmelavede chili pulver er så meget bedre end butikken købt røgfyldt, jordisk og kompleks, det er perfekt til krydderier chili, supper og meget mere.

Msgfree hjemmelavet chili krydderier opskrift

Msgfree hjemmelavet chili krydderier opskrift

Var afrunding af godhed med denne hyggelige tilføjelse til dit krydderskabskab. Chili Powder er et universelt krydderi, der kan tilføje et antydning af varme til næsten alt, hvad du kan drømme.

Chunky Chili med Real California ost Toppings

Chunky Chili med Real California ost Toppings

De bedste chili toppers gøre hver bid af tomatoey godhed endnu bedre. Lav dine egne gourmet toppings til en chili fest dit publikum vil elske

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.