Sådan præperer du artiskokker

Frø kan nemt startes i et drivhus , i et skyggefuldt sted udenfor i sensommeren eller indendørs under et vækstlys. Plant frøene tommer dybt i pottemix, når temperaturen ikke overstiger 85 grader F. Vandfrø regelmæssigt og skygge dem fra den varme eftermiddagssol.

Artiskok er en stor kilde til fiber og kan dampes, koges eller Microwaved . De spiselige dele omfatter kødet af bunden af ​​bladene og blomstens hjerte. Skyl blade og afskåret de skarpe tips, om tommer, før du laver mad. Spørg din County Extension Agent for mere information om forberedelse og servering af Artiskok.

Da jeg var omkring 6, satte min mor mig ned på køkkenbordet, lagde en stor fyldte artiskok, flere servietter og en tom skål foran mig og sagde, det er på tide at lære at spise en artiskok.

Jeg husker at tænke, hvordan hælen skal jeg spise det? Det lignede en skræmmende fyldt kaktus. Men når jeg smagte den bløde, buttery artiskok kød og fugtig, chewy brødfyldning, blev jeg slået. Fyldte artiskokker er stadig blandt mine yndlingsfødevarer.

Så gør dig klar til den mest strålende del af artiskoken hjertet, kaviaret af grøntsager. Beliggende i bunden af ​​artiskokken, har hjertet en nutty, jordisk smag og tyk, vanilignende konsistens. Det behøver ingen stuffing, ingen dips. Brug en gaffel og kniv, skal du blot skære hjertet tyndt og nyde hver mundfuld. Min bedstemor advarede os aldrig om at stole på nogen, der smider væk hjertet.

Historikere mener, at artiskokker blev dyrket af nordafrikanske myrer, der begyndte omkring 800 A.., Og at Saracens, en anden arabisk gruppe, introducerede artiskokker til Italien. Dette kan forklare, hvordan den arabiske al-Qarshuf, der betyder "tistel", blev Articiocco i italiensk og til sidst "Artiskok" på engelsk.

Artiskokker dyrkes stadig primært i Middelhavet. Californien producerer med sit middelhavslignende klima næsten 100 procent af U.. afgrøde. Heraf kommer mere end 80 procent fra Castroville, selv- A6> proklameret Artichoke Center of the World.

Se efter artiskokker med mørke grønne blade, der er stramme som en knytnæve. Tjek for friskhed ved at placere artiskoken i din hånd, det skal føle sig tungt for dets størrelse og bør knække, når de presses. Hvis det føles svampet, så er det gammelt. Nogle gange vil bladene blive stribet brun eller hvid fra frostbit eller vindkraft. Selvom unattractive, er smagen upåvirket . Hvis bladene er splayed, tørres eller pittes, gå videre til en anden artiskok.

Som de fleste sæsonmæssige fødevarer kan artiskokker være dyr, fra 1. 0 til 4 hver. Men de er ofte til salg i foråret. De er bedst, når de spises inden for en dag eller to køb, selv om de kan vare op til fem dage uvasket i en plastikpose i køleskabet.

Placer i en gryde af let saltet kogende vand med en klemme af citronsaft eller i en damper og kog i 1530 minutter afhængigt af størrelse og friskhed. Just-cut artiskokker vil have mindre madlavning. Hvis du vokser din egen, finder du, at madlavning dem inden for få minutter af skæring reducerer tilberedningstiden dramatisk til kun 78 minutter for en lille. Et artiskok er kogt, når et blad fra midten trækker væk let, og hjertet er ømt, når det er gennemboret med en kniv.

California artiskokavlere er glade for, at artiskokker modtager deres bare Anerkendelse . 99. 9 Af alle kommercielt dyrkede artiskokker dyrkes i Californien, og ingen anden Vareforhold kan kræve sådan eksklusivitet til staten. Artiskokker er virkelig Californias grøntsag.

Kørselsvejledning: Forvarm ovnen til 350. Skyl artiskokker ved at køre under koldt vand eller dunking i vand flere gange. Sæt til side en stor skål med vand blandet med 1/4 kop citronsaft. Placer artiskokker i vand, så snart de er trimmet for at forhindre dem i at dreje brune. Skær stængerne og top 1/3 af hver artiskok off. Begynd at snappe fra bladene, der starter fra bunden og fortsæt, indtil de lette lysegule blade viser. Skær disse i halvdele eller kvartaler og læg i citronvand. I en stegepande, kaste artiskokkerne med citronskiver, olivenolie, salt og peber. Dæk med folie og steg, indtil de er næsten ømme, ca. 20 minutter. Undgå og rør, stege yderligere 15 minutter eller indtil artiskokkerne begynder at brune.

Så du hentede en artiskok og nu spekulerer du på, hvordan man forbereder det? Jeg har været der! Jeg plejede at være så skræmt af artiskokker, som jeg ikke selv havde en opskrift på friske på bloggen indtil sidste år!

Kan du forberede artiskokker på forhånd?

Afskær omkring -inch fra toppen af ​​artiskoken. Skyl artiskokken under koldt rindende vand, forsigtigt åbner bladene, hvis du er i stand til. Vend artiskokken på hovedet og lad det dræne over vasken, før du vender tilbage til skærebrættet.

Betjening: 1artichoke Kalorier: 60kcal Carbohydrater: 13G Protein: 4G Fedt: 1G Mættet fedt: 1G Natrium: 120mg Kalium: 474mg Fiber: 7g Sukker: 1G Vitamin A: 17iu vitamin C: 15mg Calcium: 56mg Iron: 2mg

Min nabo vokser artiskokker i vin tønder lige i hendes gård. Jeg kontrollerer dem hver morgen på min tur. I går snappede jeg dette billede, som viser, at hun har flere skønheder, der er næsten klar til at vælge! Jeg må indrømme, at jeg er lidt jaloux. Dette kan overraske dig, men artiskokker er faktisk blomster, der ikke har blomstret endnu. De er en række tistelle relateret til solsikke, og mens de er botanisk de er en blomst, som artiskoken betragtes som en grøntsag. En plante kan producere op til 20 artiskokker om året, hvilket er fabelagtig, fordi de rangerer nummer et over alle andre grøntsager, når det kommer til antioxidantniveauer, herunder antiinflammatoriske antioxidanter. Selvfølgelig behøver du ikke at vokse din egen for at nyde dem, køberhylderne er meget godt lager lige nu. Californien producerer 100 af USA artiskokafgrøde, med Castroville California kalder sig selve værtscenteret.

Når artiskokker er færdige, skal du bruge en træsked eller ovn Mitt til omhyggelig drej dampventil til at udluftning, der frigiver dampen. For at undgå splatter kan du dække ventilen med et skålhåndklæde. Åbn låg og fjern artiskokker med ske eller tang. Serveres med dit valg af smeltet smør, mayo eller aioli til dipping.

Spekulerer på, hvordan man laver kunstnokker? Wonder ikke mere! Dens smukke darn let. Heck, det er sandsynligvis mere arbejde at spise sagen. hvilket er en god ting. En meget god ting. Blad efter blad efter lækkert blad og derefter endelig buddet, smeltet-i-dit-mund hjerte â € "den ultimative udbetaling.

Fyld en stor potwith omkring to inches vand og sæt i artiskokkerne, nederste side ned. PTIONAL men velsmagende: Tilføj et bay blad, et stykke citron og / eller en hvidløgsklove. ET på ovnen AndBring til kog over høj varme, og reducer derefter temperaturen på vandet til medium, hvilket reducerer det til en simmer. Dække over.
Nyankomne

Ikke tilgængelig Køb Sams valg Hot Brændt Red Pepper Spread, 8. oz på Walmart. om.

Ikke tilgængelig Køb Sams valg Hot Brændt Red Pepper Spread, 8. oz på Walmart. om.

Ikke tilgængelig Køb Sams valg Hot Brændt Red Pepper Spread, 8. oz på Walmart. om.

Steak salat med arugula og soltørrede tomater

Steak salat med arugula og soltørrede tomater

Maria Hines lide at tjene krydrede flans som appetitvækkere. Her soltørrede tomater gøre vanillecreme smag især saftig. Mere Vegetarisk Re ...

Vil du tilføje det personlige præg?

Vil du tilføje det personlige præg?

Vil du tilføje det personlige præg?

Asda Photo Online Photo Printing og Personlige Photo Gifts

Asda Photo Online Photo Printing og Personlige Photo Gifts

Dekorer dine egne kage Asda opskrifter med ingredienser, ernæring, instruktioner og relaterede opskrifter

AsianStyle søde og sure kartofler smagfuldt valg

AsianStyle søde og sure kartofler smagfuldt valg

Hjemmefries er super hurtige, nemme og krydret ved hjælp af dåse thailandsk curry pasta og en luftfrit ... perfekt til krydret mad elskere

19 asiatiske Forretter til din næste fest Mad Nyheder

19 asiatiske Forretter til din næste fest Mad Nyheder

Glem takeout. Du kan lave lækre asiatiske vegetariske opskrifter derhjemme nemt Her er 15 foretrukne Asianinspired meatless lysnettet, fra karryretter til forårsruller.

Kylling salat wraps med peanut sauce

Kylling salat wraps med peanut sauce

Inspireret af en populær forretter på asiatiske restauranter, er disse jorden kalkun og grøntsagsindpakker en hurtig og lav carb måde at starte dit måltid.

Asiatisk oksekød Skåle Super Quick

Asiatisk oksekød Skåle Super Quick

De bedste asiatisk krydret oksekød Opskrifter på Yummly krydret oksekød med bambus Og Couscous, krydret oksekød Stirfry nudler, oksekød og Veggie Bibimbap

Nyankomne

10 bedste kylling kinesiske appetitvækkere opskrifter yummly

Lær mere

Ofte set

GingerSoy Lakeret chilenske Sea Bass med kinesisk Broccoli, Sticky Rice og WasabiGinger vinaigrette

GingerSoy Lakeret chilenske Sea Bass med kinesisk Broccoli, Sticky Rice og WasabiGinger vinaigrette

Få Dampet chilenske Sea Bass med kinesisk Broccoli, asiatisk aromater og Black Bean Sauce Opskrift fra Food Network

Lige et øjeblik...

Lige et øjeblik...

Verdens 1 corporate catering platform med over 1.100 cateringfirmaer og 30.000 anmeldelser. Fra corporate catering over tilbagevendende måltidsplanløsninger, køkkenforsyninger og alkohol eller en fullservice PanTeTeEatfirst leverer. Gennemse leverandører nu

Svinekød tenderloin med asiatisk honning glasur den forgyldte gaffel

Svinekød tenderloin med asiatisk honning glasur den forgyldte gaffel

Grillet Asiatisk Honey Garlic Pork Tenderloin Opskrifter med ingredienser, Ernæring, Instruktioner og relaterede opskrifter

Asiatiske Tempeh Marinade

Asiatiske Tempeh Marinade

Fint riv ingefær. Fjern skindet fra andebryst og skive i strimler, ca 1 cm bred.

Koreansk stil braised æg

Koreansk stil braised æg

Runny i midten og marineret i 12 timer i japanske aromaer, vil disse softboiled æg gøre dit ramne look og smag som den rigtige aftale.

Crock Pot asiatisk svinekoteletter Low Carb opskrift

Crock Pot asiatisk svinekoteletter Low Carb opskrift

Crispy kinesiske restaurantstyle honning hvidløg koteletter bruge almindelige ingredienser til at bringe dig en ualmindelig spændende smag alle vil elske

Hong Kong Style Bagt Pork Chop Rice

Hong Kong Style Bagt Pork Chop Rice

Denne DIN Tai fung stil svinekotelet og æg stegt ris opskrift Ieatishootipost bruger en speciel brining metode til at give den ømt saftige tekstur til svinekød og gyldne æg ris.

Lige et øjeblik...

Lige et øjeblik...

Denne enkle og hurtige svinekød røre FRJ opskrift opfordrer til ingredienser, du sikkert allerede har onhand, hvilket gør middag i aften en leg

Koreansk krydret marineret svinekød med chili og kimchi jayeyook kimchi bokum opskrift

Koreansk krydret marineret svinekød med chili og kimchi jayeyook kimchi bokum opskrift

Dette gør nok til 1 svinekød tenderloin eller 4 svinekoteletter.

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.