Honduranske Baleadas opskrifter med ingredienser, nutritions, instruktioner og relaterede opskrifter

I El Salvador er der pupusas. I Mexico er der tacos. I Honduras er der Baleadas. Den enkle udgave består af en tyk mel dog undertiden majs tortilla, der er blevet sat på en kulgrill. Dens slathered i refried sorte bønner og en smule hvid landmænd ost derefter foldes over som en amerikansk-stil blød taco.

I et af de fattigste lande i den vestlige halvkugle, disse tegneserieagtige symboler i U.. dominans stige over bybilledet ligesom muezziner dekoreret i glødende neon kalde de troende til bøn uberørt af den fattigdom nedenfor. Er det, hvad fremtidige arkæologer vil finde, når de søger efter murbrokkerne af amerikanske imperium, jeg spekulerer på.

Honduras står nationale valg i slutningen af denne måned, der kunne bestemme den mellemamerikanske nationer fremtiden bane. Til højre er Tegucigalpa borgmester Nasry Asfura, Papi som han er kendt, hvis National Party har styret landet siden et kup i 2009 væltede daværende præsident Manuel Zelaya. Til venstre er Zelayas hustru, Xiomara Castro, som har lovet at styre en ny kurs for den urolige nation, hvor, ifølge statistikken, one-in-fem beboere ønsker at forlade.

Ja, et kig på overskrifterne afslører et land plaget af stigende vold, endemisk fattigdom, klimakatastrofe, og grasserende officielle korruption, det hele forværres af jern-fisted greb, at internationale narkotika syndikater vedligeholde over store dele af samfundet .

Tallene er forbløffende. I Tegucigalpa, koncentrationen af U.. fastfood franchise er blandt de højeste i Latinamerika. Til gengæld for jobskabelse disse virksomheder får skattefri adgang til lokale forbrugere, der kommer til at nyde en stærkt bearbejdet, næringsfattige smag af den amerikanske drøm.

Virkningerne på lokal sundhed og madkultur mere generelt i landet er ubestridelige, med bekymrende satser for fedme og diabetes, ligesom lokale landmænd kamp for at konkurrere med billigere U.. landbrugsimport der har oversvømmet den honduranske markedet.

Mange Hondurans vil fortælle dig forholdene i landet har støt forværret i dette årti siden kuppet 2009 som den regerende National Party stædigt har forfulgt en ekstraktiv vækstmodel, der synes at være foring i lommerne på nogle få, mens forarme de mange .

Der findes talrige eksempler, herunder beskæftigelse og økonomisk udvikling af et andet firma, eller ZEDEs som de er kendt af deres spanske akronym, som i det væsentlige overførsel administrativ og juridisk kontrol over hele skår af landet til udenlandske investorer på bekostning af jordrettigheder, menneske rettigheder og politisk suverænitet.

Omkring byen Progresso, omkring to timer øst for San Pedro Sula, er et hav af palmeolieplantager, deres blade strækker sig i det fjerne, blanketing regionen i et enkeltafgrødsøkonomier næsten udelukkende styret af én familie.

Meget er blevet skrevet om de skadelige virkninger af palmeolie på skove og klima i lande fra Afrika til Indonesien til Sydamerika. I Honduras har disse plantager landede med brute force af en kolonial virksomhed, suger jord vitalitet mens det store flertal til slid under barske forhold for en almisse. I en årtier tid, vil disse felter være alle, men ubrugelig, jorden nedenfor undergravet af sine næringsstoffer, med kun resten af året af industrielle pesticider efterladt.

I Yorito, en kommune om 200 km nord for hovedstaden, beboerne husker ankomsten af et mineselskab to år tidligere. Bevæbnet med pistoler og macheter, selskab embedsmænd og deres vagter oprettet butik i byens centrum, fast besluttet på at gøre krav på stort set indfødte område som deres egen. Som denne rapport noter, de negative virkninger af minedrift på fattige og marginaliserede samfund på tværs af en stor del af Honduras strække sig ind i næsten alle aspekter af livet, fra fysisk og miljømæssig sundhed til økonomisk og politisk repræsentation.

Og de kan være rigtigt. Nye tal fra IMF viser, Honduras økonomi på vej til at nå op på mellem 8-9 vækst i 2022, mere end dobbelt tidligere fremskrivninger, på trods af de alvorlige økonomiske konsekvenser af COVID-19 og orkaner Eta og Iota året før.

Det er imponerende tal, men de kommer som tusindvis fortsætter med at flygte ud af landet, individer som dem, at blive efterladt strandet dagligt langs grænsen til Guatemala. Mødre, fædre, hele familier tager, hvad de ejer for at undslippe fra et land, hvor de ikke ser nogen fremtid for sig selv eller deres kære.

Som jeg spiser, betragter jeg de kommende valg og valget, der konfronterer Hondurans, og jeg tror på nogle måder, at det er i det væsentlige et valg mellem den fortsatte regering af de frie markedspolitik, der blev mesteret af den nuværende regering med al dens Tomme kalorier eller noget andet, noget forhåbentlig mere inklusive , mere nærende. Ligesom forskellen mellem en stor Mac og en BALEADA. EN

Kalorier: 465kcal Carbohydrater: 28G Protein: 21G Fedt: 29g Mættet fedt: 10G Kolesterol: 230 mg natrium: 1196mg Kalium: 381mg Fiber: 7G Sukker: 4G Vitamin A: 757iu vitamin C: 5mg Calcium: 174mg Iron: 3mg

Vores første bites var Offrijoles Fritos, Honduras Hæftning af chips og refried Bean toppet med ost. Bor i Houston, jeg er ikke fremmed for refried bønner og chips, men thesetasted meget anderledes end den mexicanske Andex-Mex-modparter, jeg er vant til. Kombinationen af ​​krydderier, salt og smeltende ost gav de refried bønner en koncentreret vandretende smag. Vi holdt dem på bordet, så jeg kunne fortsætte med at spise dem i hele måltidet.

Balingeadas, nogle gange kendt som Valiadas, arvery tykke, pastyrlignende mel tortillas foldet og fyldt som en taco. Den, jeg forsøgte, blev varmt med Mosede, stegte bønner og ost. Enkelt men vidunderligt.

En af mine venner har også en stor skål SOPA DE CARACOL, en Honduran kokosnødder-flavored seafood chowder lavet med conch kød, der er kendt som en tømmermænd. Det er lækkert alene, eller fantastisk som en dukkert for tortilla chips.

Selvom resten af ​​mit parti elskede det, var jeg ikke en fan af Arroz Con Pollo. Denne Honduras hæftning, som omfatterRice, grøntsager og kylling, faldt lidt kort for mig på smag. Når det er sagt, kom det med en side af Friedplantains, der næsten blev lavet til Lackluster Rice Dish.

2022-06-05 Når du har lavet disse to opskrifter, er det tid til at samle BALEADA! Begynd med en hjemmelavet mel tortilla. Sæt derefter et lag af refried. rom Therecipeisland. Logcuisine Hondurastotal Time 20 MinScategory BreakfastCalories 3 per servering

2020-01-17 Du vil lære at lave lækre Honduran-bønner, bønnesuppe, Balingeadas og meget mere. Disse Honduras opskrifter bliver hurtigt favoritter i. rom onehappyhousewife. Ovestimeret læsetid 4 minutter

2022-04-24 Den essentielle Honduran Baleadas Topping er en purà © af stegte frijoler, en række røde bønner fra Central- og Sydamerika. Hvad er Oprindelsen af ​​Baleadsaer? Der er mange . rom 196Flavors. Ovestimeret læsetid 3 minutter

2020-07-21 Honduran Baleadas Balingeadas er en af ​​de mest populære fødevarer i Honduras og er en af ​​mine favoritter fra Latinamerika generelt! Det er en mad traditionelt lavet i hjemmet, så du ved, at alt skal være hjemmelavet, især tortillas. Denne opskrift koster $ 1. 7 pr. Portion og $ 11. 0 for hele opskriften. rom twodollareats. OMCUISININE HONDURANCATE ALLE Opskrifter, VegetariskeServelser 6Total Time 2 HRS

2022-08-07 BALEADA er blevet en af ​​de bedste Honduran Street-and-Fast-Foods. Du kan finde hundredvis af Baleada står i og omkring byerne med ivrige klienter, der ligger op under morgenmad, frokost og aftensmad. Udover at det er en super billig skål, er det meget nemt og hurtigt at lave, det er pakket med mange smagsstoffer og har en meget tilfredsstillende tekstur. Du vil næppe finde en. ROM Udenrigsmængde. OMSERVINGS 4TOTAL TIME TID 1 HR 45 MinSestimeret læsningstid 8 minutter

2020-11-26 Form dejen i 8 golfkuglestørrelser. Dæk og lad hvile i ca. 20 minutter. Strække hver kugle af dej i en tyk tortilla. Varm en stor stegepande over medium høj varme. Kog hver tortilla i ca. 1 minut pr. Side indtil brunet og let puffed. Lag refried bønner, avocado og queso fresco over tortillas. rom opskrifter. Etcuisine Central AmericanCategory Brød og DoughsServings 8Total Time 47 minutter

2022-10-03 A BALEADA CON TODO har mange flere fyldninger end den oprindelige opskrift: oksekød, æg, avocado og meget mere! Baleada er den mest berømte Honduras skål og gadefood hæfteklammer. Jeg viser dig oprindelsen af ​​denne delikatesse såvel som hvordan man laver Balingeadas hjemme. Fortsæt læsning for at slutte mig i denne lækre lektion af køkken og historie! Fra Lacooquette. OMCategory Main CourseCalories 342 pr. Servering

2022-11-20 BALEADAS er en af ​​de mest populære Honduran Food Recipes. De er lækre hvede tortillas ledsaget af bønnepasta, der bruges til en perfekt morgenmad eller middag. Dens oprindelse går tilbage til det 20. århundrede. Med tidenes forløb har to stilarter udviklet; Den enkle Baleada med bønner ledsaget af revet ost eller smør og blandet eller. rom ourhairstyle. om.

Balingeadas. Dang de er gode. Dybest set er en Baleada en traditionel honduransk mad, der er lavet med en tyk tortilla fyldt med mosede bønner og ting. Min første bid af en størknet, hvilke ting er for mig - â € "æg, chorizo, avocado og queso fresco. Der arent virkelig ord for at beskrive fantastiskheden af ​​denne mad, men jeg kræver en nu.

Fødevarens forbløffelse er lidt i forhold til den personlige person, der introducerede mig til maden. Fordi jeg underviser i et meget forskelligt område, har jeg studerende fra hele verden. I øjeblikket kan jeg nævne elever fra Mexico, Argentina, El Salvador, Indien, Nepal, Bangladesh, Nigeria, Madagaskar, Italien, Vietnam, Filippinerne, Spanien, Sudan og mange flere steder, der sidder i min Klasseværelse hver dag. Og efter 20 års undervisning har jeg eleverne derude i den virkelige verden fra stort set alle andre steder, herunder Honduras. Den tidligere kiddo er den, der bragte mig min første Baleada, og hes en af ​​mange, der har stjålet et stykke af mit hjerte.

Jeg har i øjeblikket en studerende fra Mexico, der har fanget et andet stykke. Han er den sværeste arbejdsstuderende, jeg har mødt i lang tid. Han tager ikke kun sig af forretninger for høje karakterer, men han elsker virkelig at lære. Jeg har kun kendt ham i tolv korte uger, og har han allerede imponeret mig med, hvor ærlig og gentleman, han er, og han er ikke den eneste. Hans gruppe af venner er alle sådan. Ikke bare smart, men livslange elever. Ikke bare sød, men autentisk venlig. Ikke bare elever, men drømmere.

Gå ikke ind i Dream Act og Daca og alle de politiske ting bag dette indlæg i dag. Det er noget, jeg forsker og arbejder på. Men for de af jer, der elsker mig og beder for mig og støtter mine bestræber sig for at nå mine elever, fortsæt det. Jeg håber at påbegynde noget, der vil gavne ikke bare mine drømmere, men gavner vores amerikanske samfund som helhed. Jeg har ingen fysisk magt, men jeg har mine ord, og ord er magtfulde. Bed om, at jeg bruger dem godt.
Nyankomne

Honduran Tortilla Opskrift Download YouTube Videoer MP3 og MP4

Honduran Tortilla Opskrift Download YouTube Videoer MP3 og MP4

Baleadas Hondurenas Opskrifter med ingredienser, Ernæring, Instruktioner og relaterede opskrifter

Kontekstuel oversættelse af Baleada til engelsk. Human oversættelser med eksempler BALEADA.

Kontekstuel oversættelse af Baleada til engelsk. Human oversættelser med eksempler BALEADA.

Kontekstuel oversættelse af Baleada til engelsk. Human oversættelser med eksempler BALEADA.

Leder du efter madleveringsmenu fra OH My Taco Authentic Mexican Tacos Everclate Anggrek Bestil nu og få det leveret til din dørtrin med Grafood.

Leder du efter madleveringsmenu fra OH My Taco Authentic Mexican Tacos Everclate Anggrek Bestil nu og få det leveret til din dørtrin med Grafood.

Leder du efter madleveringsmenu fra OH My Taco Authentic Mexican Tacos Everclate Anggrek Bestil nu og få det leveret til din dørtrin med Grafood.

Baleadas EXPRESS, San Pedro Sula Menu Priser anmeldelser Restaurant Tripadvisor

Baleadas EXPRESS, San Pedro Sula Menu Priser anmeldelser Restaurant Tripadvisor

Den enkle endnu lækre honduranske baleada er en klassisk mad lavet i hjem og ved gadesælgere. En tyk mel tortilla er fyldt med ...

Balkanstyle Moussaka

Balkanstyle Moussaka

Moussaka med kød og kartofler, Balkan stil opskrift Prøv denne Moussaka med kød og kartofler, Balkan stil opskrift, eller bidrage til din egen.

Syltede Roer Brug Bejdsning Spice

Syltede Roer Brug Bejdsning Spice

Gem denne Spicy syltede rødbeder opskrift og mere fra Ball Blå Bog Guide til Bevarelse til din egen online indsamling på EatYourBooks. om.

Soltørrede tomat balsamico kylling Skinny Alfredo The Balancing Act

Soltørrede tomat balsamico kylling Skinny Alfredo The Balancing Act

Denne craveworthy Balsamico svamp Ravioli Alfredo tager ravioli til det næste niveau ved at tilføje flavorful balsamico svampe og cremet hjemmelavet Alfredo sauce

Denne balsamiske sød løg syltetøj vil være din yndlings sweetandsavory spredning. Det parrer vidunderligt med ost og krakkere eller på toppen af ​​kød, fisk eller tofu

Denne balsamiske sød løg syltetøj vil være din yndlings sweetandsavory spredning. Det parrer vidunderligt med ost og krakkere eller på toppen af ​​kød, fisk eller tofu

Denne balsamiske sød løg syltetøj vil være din yndlings sweetandsavory spredning. Det parrer vidunderligt med ost og krakkere eller på toppen af ​​kød, fisk eller tofu

Balsamico Svinemørbrad opskrift

Balsamico Svinemørbrad opskrift

Crock Pot Brown Sugar Balsamico Glaseret Svinemørbrad

Nyankomne

Ikke-understøttet browser

Lær mere

Ofte set

Balsamic glasur Ristede Druer med Lemony Ricotta Fort Myers Olivenolie og Balsamics

Balsamic glasur Ristede Druer med Lemony Ricotta Fort Myers Olivenolie og Balsamics

Patrick Decker forbereder en nem kotelet opskrift på under 30 minutter med et par standard ingredienser fra spisekammer.

Balsamico ristede grøntsager foretage en nem og utroligt flavorful side parabol. Brug veggies foreslået eller mikse og matche dine egne og rense dit spisekammer.

Balsamico ristede grøntsager foretage en nem og utroligt flavorful side parabol. Brug veggies foreslået eller mikse og matche dine egne og rense dit spisekammer.

Balsamico ristede grøntsager foretage en nem og utroligt flavorful side parabol. Brug veggies foreslået eller mikse og matche dine egne og rense dit spisekammer.

Citron, rosmarin og balsamisk grillet kylling lår

Citron, rosmarin og balsamisk grillet kylling lår

Dette er værd at lade det marinere

Balsamico Rosemary Svinemørbrad

Balsamico Rosemary Svinemørbrad

Balsamico Rosemary Svinemørbrad

Im ikke sikker på, hvordan man kan finde dette på hjemmesiden, hvis der er nogen opskrifter, men nogen der har en god blanding til dypning med italiensk brød Brødet ...

Im ikke sikker på, hvordan man kan finde dette på hjemmesiden, hvis der er nogen opskrifter, men nogen der har en god blanding til dypning med italiensk brød Brødet ...

Im ikke sikker på, hvordan man kan finde dette på hjemmesiden, hvis der er nogen opskrifter, men nogen der har en god blanding til dypning med italiensk brød Brødet ...

Olie Balsamic Vinegar Fakta

Olie Balsamic Vinegar Fakta

Olie Balsamic Vinegar Fakta

Agua del Da opskrift spiser i Food Dagbog af en by pige

Agua del Da opskrift spiser i Food Dagbog af en by pige

Top NC blogger, Food Dagbog af en by pige, har en lækker frugtagtig Agua del Da opskrift, en HEB copycat drink opskrift. Klik her nu for mere info

Dale Earnhardt Jr. bruger sin kærlighed til banan og mayonnaise sandwich at rejse penge til børn

Dale Earnhardt Jr. bruger sin kærlighed til banan og mayonnaise sandwich at rejse penge til børn

Alle elsker en kylling og mayo sandwich og hvidt brød fungerer en behandler. Jeg kan lide at skære dem i finger sandwich med skorper off Ohhh fancy

Denne lækre espressospiked banan brød opskrift er en reel voksen godbid, perfekt til morgenmad eller med en kop kaffe når som helst.

Denne lækre espressospiked banan brød opskrift er en reel voksen godbid, perfekt til morgenmad eller med en kop kaffe når som helst.

Denne lækre espressospiked banan brød opskrift er en reel voksen godbid, perfekt til morgenmad eller med en kop kaffe når som helst.

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.